Loading
Stema Băile Herculane

Băile Herculane

Statiune balneoclimaterica de interes general situata in sud-vestul Romaniei, in judetul Caras-Severin, pe cursul raului Cerna, intre Muntii Mehedinti si Muntii Cernei la o altitudine de 165 metrii. Se afla la 20 km de Orsova, 71 km de Caransebes si la 42 de km de Drobeta Turnu Severin. Are 5990 de locuitori si are in subordine administrativa localitatea Pecinișca.

Statiunea este cunoscuta inca din vremea romanilor sub numele de Ad aquas Herculis sacras (atestata documentar in 153 e.n.) fiind astfel cea mai veche statiune balnoclimaterica de pe teritoriul Romaniei. Pana in 1817 a purtat denumirea de Băile Hebadiei.

Printre factorii naturali de cura sa afla si climatul statiunii care este unul bland cu influente mediteraneene puternice. Temperatura medie anuala este de 10 grade Celsius iar temperatura medie a iernii este de 1 grad Celsius. Precipitatiile insumeaza 700-800 mm anual si sunt in marea lor majoritate sub forma lichida. Aerul este puternic ionizat negativ (2000 ioni/cmc) ceea ce are efecte sedative asupra organismului uman precum si o marire a rezistentei la bolile infectioase, de asemenea ajuta la reglarea functionarii glandelor endocrine.

Un alt factor natural de cura - apele minerale, aici fiind prezente mai multe categorii: ape minerale clorurosodice, slab radioactive, bicarbonate, slab sulfuroase, bicarbonate, calcice, bromurate, iodurate, oligominerale utilizate atat in cura interna cat si cura externa.

Principalele afectiuni care sunt tratate aici sunt: afectiunile reumatismale, posttraumatice (stari dupa fracturi, entorse, luxatii), afectiuni neurologice periferice (paralizii, pareze), afectiuni metabolice si de nutritie. Acestea sunt tratate prin diferite procedee precum bai cu ape minerale termale sulfuroase, ape minerale termale clorurosodice, kinetoterapie, bazine cu ape minerale termale in aer liber, instalatii de aerosoli si inhalatii cu ape minerale, instalatii pentru electro si hidroterapie, sali de gimnastica medicala.

Cum ajungeti in Băile Herculane

Cu masina

Urmand DN 25 Drobeta Turnu Severin - Timisoara, cu abatere pe DN 67D.

Cu trenul

Prin gara Băile Herculane pe linia Bucuresti - Timisoara apoi cu mijloace auto pana in statiune.

Cu avionul

Aeroporturile Timisoara sau Bucuresti si apoi cu mijloace auto sau feroviare pana in statiune.


ref: 25

Comentarii pentru Băile Herculane


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă