Loading

Techirghiol

Pe forum

Localitatea Techirghiol 

Statiunea balneoclimaterica permanenta de interes general Techirghiol se afla la 18 km sud de Constanta, pe tarmul nord-vestic al lacului Techirghiol la 15-20 m altitudine. Urmele de locuire de pe teritoriul localitatii indica prezenta omului in acest loc inca din epoca fierului (Hallstatt). De-a lungul istoriei aici au existat 4 asezari: una greaca, una romana, una tatara si una turco-romana. Conform unor documente turcesti asezarea Techirghiol exista de peste 400 de ani si este gazda unei judecatorii (Kadiat). Este mentionata ca statiune balneoclimaterica in 1893 insa titlul este acordat oficial doar in anul 1929 iar in 1930 primeste rangul de oras.

Statiunea Techirgiol 

Statiunea Techirghiol este favorizata de un climat bland cu veri calduroase si ierni blande , predominand cerul senin, durata medie de stralucire a soarelui este mai mare de 2400 ore anual , aproximativ 25 de zile pe luna fiind cu cer senin. Temperatura medie anuala se mentine in jurul valorii de 11 grade Celsius. Alaturi de climat factori terapeutici de prima importanta sunt apa sarata si namolul sapropelic din lacul Techirghiol.

In afara de acestea Techirghiolul dispune de baze de tratament ultramoderne in cadrul carora exista numeroase instalatii pentru bai calde cu apa sarata concentrata provenita din lac, instalatii pentru bai calde cu namol si impachetari calde cu namol, instalatii pentru aerosoli si hidroterapie.

In Techirghiol se trateaza afectiunile reumatismale degenerative (spondiloze cervicale, artroze ale mainilor si picioarelor, spondiloze lombare, dorsale, coxartroze,  lumbago cronic), afectiuni reumatismale inflamatorii (stari dupa reumatism articular acut, spondilita anchilozanta), afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendiomioze, fibriloze), afectiuni endocrine (hipooviarie puberala, hipotiroidie benigna), afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, metroanexite cronice, cervicite cronice), stari posttraumatice (dupa operatii pe tendoane, muschi, articulatii si oase), afectiuni dermatologice (dermatoze, ichtioze, urticarii, cheratodermii, eczeme cronice), afectiuni neurologice periferice (paralizii, pareze).

Cum ajungeti in Techirghiol

Cu masina

DN39 de la Constanta sau de la Mangalia, cu abatere la Eforie Nord

Cu trenul

Prin garile Constanta sau Eforie Nord si de acolo cu autobuzul pana in Techirghiol

Cu avionul

Prin aeroportul international Mihail Kogalniceanu din Constanta apoi cu mijloace auto pana in statiune.
ref: 78

Comentarii pentru Techirghiol


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


calin (pt sanatoriul Techirghiol-Eforie)
28 March 2010, 07:44
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Calin_dorgo@hotmail.com

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă