Loading

Pucioasa

Statiunea balneoclimaterica de interes general Pucioasa functioneaza permanent si este situata in Subcarpatii Ialomitei la o altitudine de 450 m, pe cursul raului Ialomita, la 21 km de Targoviste. Orasul Pucioasa are astazi aproximativ 16400 de locuitori si s-a format prin contopirea asezarilor Serbanesti, Podurile de Jos, Podurile de Sus si Zarafoaia primind statutul de oras in 1911.

Statiunea beneficieaza de un climat de dealuri, sedativ - specific zonei submontane. Temperatura medie anuala este de 9 grade Celsius iar precipitatiile sunt in jurul valorii de 750 mm. Alaturi de climat un alt factor de cura major il reprezinta apele minerale sulfuroase (peste 1100 mg/l), sulfatate, calcice si sodice.

Apele minerale de la Pucioasa sunt utilizate in tratamentul afectiunilor reumatismale degenerative, a celor neurologice periferice, dermatologice si otorinolaringologice.

Procedeele si instalatiile din complexul sanatorial cuprind bai calde cu apa minerala la cada si bazin, piscine pentru kinetoterapie, instalatii pentru ergoterapie, inhalatii si aerosoli.

Cum ajungeti in Pucioasa

Cu masina

Prin DN71 de la Targoviste sau Sinaia

Cu trenul

Prin gara Pucioasa aflata pe linia Bucuresti-Titu-Pietrosita

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto.

ref: 281

Comentarii pentru Pucioasa


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii