Loading

Geoagiu-Băi

Statiunea balneoclimaterica Geoagiu-Băi este situata la 46 km de Deva, la 19 km de Orăștie, in depresiunea Geoagiu, la poalele sud-estice a Muntilor Metaliferi. Statiunea permanenta este parte componenta a orasului Geoagiu.

Statiunea balneoclimaterică este cunoscuta inca din perioada antica, initial cu numele de Germisara (germ=fierbinte, sara=izvor) iar apoi in perioada romana sub numele de Thermal Dodonae (romanii au folosit in scop curativ izvoarele de aici si au ridicat statui lui Aesculap si zeitei Hygieia). Ruinele bailor romane pot fi vazute si in zilele noastre in centrul statiunii.

Factorii curativi principali din statiune sunt: climatul reconfortant, moderat si tonic, fiind caracterizat prin ierni blande, fara geruri si veri moderate din punct de vedere termic (temperaturi medii de 20 de grade in luna iulie); apele minerale slab radioactive, usor carbogazoase, bicarbonatate, magneziene si calcice.

In statiunea Geoagiu-Băi se pot trata afectiunile reumatismale degenerative (pareze, sechele dupa poliomielita), afectiunile posttraumatice si neurologice periferice precum si cele ginecologice. Apele minerale se mai pot folosi si in cura interna pentru tratarea unor boli interne precum gastrite, ulcere dar si hepato-biliare sau renale.

Policlinica balneara din Geoagiu-Băi este dotata cu echipamente moderne de tratament si se aplica o serie de proceduri precum bai termale cu apa minerala in bazine si la cada, kinetoterapie, bai de plante, impachetari cu namol, hidroelectro si termoterapie, gimnastica medicala si masaj.

Cum ajungeti in Geoagiu-Băi

Cu autoturismul

Prin DN7 de la Sibiu, Timisoara sau DN1 si DN7 de la Cluj Napoca cu abatere de pe DN7 in orasul Geoagiu spre statiune.

Cu trenul

Prin halta Geoagiu sau gara Orastie apoi cu mijloace auto pana in statiune.

Cu avionul

Prin aeroporturile internationale Timisoara, Arad sau Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto.
ref: 591

Comentarii pentru Geoagiu-Băi


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă