Loading
Stema Sinaia

Sinaia

  • Populație: ~ 14200 locuitori
  • Tip localitate: Orașe

Statiunea climaterica permanenta de interes general Sinaia se afla la poalele Muntilor Bucegi, pe cursul superior al Prahovei, 62 km de Ploiesti si la 45 km de Brasov. Sinaia este mentionata documentar pentru prima data in anul 1690 initial numindu-se Izvorul. Denumirea actuala dateaza din anul 1874 iar in 1880 este declarat oras, devenind resedinta de vara a regelui Carol I.

Statiunea beneficieaza de un climat de culoar intramontan cu ierni reci si cu veri racoroase. Temperatura medie anuala este de 6 grade Celsius iar precipitatiile nu depasesc decat rar 1000 mm.

Statiunea Sinaia este cunoscuta in special datorita sporturilor de iarna aici existand partii de schii pentru toate categoriile de schiori (inclusiv scoala de schii), centre de inchiriere a echipamenteler de schii, pista de bob, partii de sanius, mijloace de transport pe cablu.

De asemenea in statiune se trateaza unele afectiuni precum cele ale sistemului nervos, boli hepato-biliare, boli endocrine.

Din Sinaia pleaca numeroase poteci marcate spre Muntii Bucegi, fiind astfel un punct ideal de plecare in excursii si drumetii.

Cum ajungeti in Sinaia

Cu masina

Prin DN1 (E15) de la Bucuresti sau Brasov

Cu trenul

Prin gara Sinaia aflata pe linia feroviara Bucuresti - Brasov.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto.
ref: 316

Comentarii pentru Sinaia


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii