Loading

Băile Olănești

Statiunea balneoclimaterica Băile Olănești se afla la 18 km nord-vest de Râmnicu Vâlcea, la 475 m altitudine la poalele Muntilor Capatanii pe raul Olănești. Are o populatie de aproximativ 4800 de locuitori si are in subordine administrativa localitatile: Cheia, Comanca, Gurguiata, Livadia, Mosoroasa, Olănești, Pietrișu, Tisa.

Localitatea este mentionata documentar pentru prima data in anul 1527 intr-un hrisov emis de Radu de la Afumați. In 1837, in prima carte de balneologie romaneasca Olanesti este mentionat ca statiunea cu cele mai multe izvoare minerale din România. In 1873 la Expozitia Internationala de la Viena apelor minerale de aici li se atribuie medalia de aur, fiind comparate (din punct de vedere al eficientei curative) cu apele de la Baden Baden, Karlsbab si Aix-les-Bains.

Statiunea Băile Olănești este favorizata de un climat cu ierni blande si veri racoroase (medie temperaturii lunii iulie este de 21 grade Celsius iar cea a lunii ianuarie este de -2,5 grade Celsius). Aerul este puternic ozonizat si lipsit de particule in suspensie.

Apele minerale din statiune sunt de mai multe categorii: sulfuroase, clorurate, slab iodurate, bromurate, calcice, magneziene, oligominerale, hipotone, hipertone, izotone si sunt utilizate cu precadere in cura interna pentru tratarea afectiunilor tubului digestiv (gastrite cronice, constipatie cronica, colite), ale rinichilor, cailor urinare (litiaza renala), afectiuni hepato-biliare (colecistita cronica, hepatita cronica, dischinezie biliara), afectiuni metabolice si de nutritie.

Instalatiile de tratament din statiune sunt cele pentru bai calde cu apa minerala la cada, pentru hidro-termoterapie, electro-fizioterapie si buvete pentru cura interna.

Cum ajungeti in Băile Olănești

Cu autoturismul

Prin DN 7 (E15) de la București sau Sibiu pana la Râmnicu Vâlcea apoi DN64 pana in statiune.

Cu trenul

Prin gara Râmnicu Vâlcea pe linia feroviara Piatra Olt - Podu Olt si de acolo cu mijloace auto pana in statiune.

Cu avionul

Prin aeroporturile din București sau cel din Sibiu si de acolo cu mijloace auto pana in statiune.

 

 
ref: 400

Comentarii pentru Băile Olănești


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă