Loading

Peștera Meziad

Peștera Meziad in opinia vizitatorilor :

Pe forum

Peștera Meziad este situata la 16 km de municipiul Beiuș, in partea de vest a Muntilor Apuseni, in Muntii Padurea Craiului. Declarata rezervatie naturala - Peștera Meziad este una dintre cele mai mari pesteri din Romania, dispusa pe 3 nivele si cu galerii ce au o lungime totala de 4750 m. Este importanta si datorita studiilor de speleogeneza si evolutie carstica care au fost realizate aici. Tot aici au fost identificate si resturi fosile de Ursus spelaeus.

In prezent Peștera Meziad poate fi vizitata doar cu ghid.


Comentarii pentru Peștera Meziad


Afisez rezultatele 0-9 dintr-un total de 9
  • 1


Simona M
22 February 2009, 21:00
Probabil un monument unic dar este de regretat faptul ca nu este mentionat programul de vizitare .... Am intalnit marcaje de atentionare asupra locatiei dar nici un indiciu despre orar, persoana de contact ...Era de ajutor macar la acea intersectie din sat pentru a nu te mai aventura degeaba pe drumul de munte .. ( PS: nu voi nega ca nu mi-a facut placere sa admir valea cu zapada cazuta recent dar.. am sperat sa vedem pestera !) Surprinzator conditiile de vizitare - minim 5 persoane ?? Hallo - daca suntem doar 2 persoane, vom sta o zi intreaga sau o saptamana pana mai apar cativa pasionati ??
Tony
13 May 2009, 00:02
La fel am patit si eu,m-am aventurat pe drumul acela deloc prietenos dar cu niste locuri de neuitat si cand am ajuns la cabana supriza nimeni si nimik.
raluca
1 September 2009, 00:28
eu am fost acolo , si tot asa, cand am ajuns nu era nimeni acolo ... dar ne-am intors in sat, in Meziad si am intrebat pe localnici ... ghidul era un om din meziad , si a fost foarte amabil sa se intoarca cu noi la pestera sa ne-o arate . p.s. nu eram decat 3 persoane, dar nu a fost o problema
laviniu
19 September 2009, 19:59
daca sunteti cu adevarat pasionati de o pestera, inainte sa o vizitezi tre sa te documentezi foarte bine. si eu am fost la pestera meziad am vb cu ghidul cu 2 zile inainte si totul a fost ok.
ciprian
21 November 2009, 19:12
azi m-am dus la Pestera Meziad si cand am ajuns acolo nu era nimeni ...dupa aceea am aflat ca persoana ii undeva in satul meziad si tre sa o cauti ca nu sta acolo singur... spre deosebire de Ghetarul de la Scarisoasa unde chiar acolo ii cineva langa pestera ...
deci daca mergeti la Pestera Meziad intrebati in sat de ghid si totul se rezolva si luativa ceva de iluminat
CISMARU
17 May 2010, 11:49
Un loc superb,de vis as putea spune.Am vizitat pestera in 2007 si pot spune ca acele locuri imi sint inca vii in memorie.Nu auzisem de aceasta pestera,dar intimlarea a facut sa ajung in aceste locuri minunate fiind in concediu cu cortul.Sint o mare iubitoare a naturii,a muntelui.Locuiesc la ses si ador muntele.Vizitati si voi acele locuri,si bineinteles Pestera Meziad.
M.
4 April 2011, 09:16
Buna tuturor!
Este minunata pestera Meziad. Noi am fost in 2010, in august. Ghidul era in pestera cu alt grup. Vara are program pana la 4, parca...sau la 5 (adica la 4 sau 5 intra ultimul grup). Intr-adevar e un domn cumsecade si locuieste in sat. puteti intreba de el inainte de a urca la pestera. Vad ca voi ati fost primavara si in mod sigur, nu prea erau turisti. Din pacate, acel loc absolut senzational nu este iluminat electric (cica nu-s fonduri),dar vi se vor pune la dispozitie de catre ghid, frontale.
Se poate ajunge pana aproape de pestera, cu masina. Va avertizez, in schimb ca e important ce masina aveti, pentru ca spre Scarisoara, Meziad, Sarmizegetusa Regia, Platoul Pades, Valul Miresei...sunt drumuri forestiere sau cu piatra ascutita.
Merita vazuta si revazuta aceasta minunatie, ca intreaga zona a Bihorului!!!
Melinda Major
2 August 2011, 23:10
Am fost in Pestera Meziad cu 65 de copii mici.Ghidul ne-a asteptat in drum.
Am sosit dupa program.A fost de vis.
Mie personal imi place mai mult decat Pestera Ursilor.
Pestera Meziad a ramas asa cum a facut-o natura. Ne-a placut si faptul ca nu e lumina electrica,facand-o si mai interesanta.
Ghidul e un OM bun, un GHID adevarat.
Vizitati aceasta pestera de basm!
luci
5 June 2012, 06:19
daca ati urcat pana la "gura" pesterii acolo este o tablita(in partea dreapta,unde sunt date despre pestera) si in ultimele randuri zice ca cine administreaza pestera si 2 nr de tel. pt contact

Afisez rezultatele 0-9 dintr-un total de 9
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii