Loading

Manastirea franciscana Sumuleu Ciuc

Manastirea franciscana Sumuleu Ciuc in opinia vizitatorilor :

Manastirea Franciscana de la Sumuleu Ciuc a fost construita de catre Iancu de Hunedoara in 1443. Este demolata in 1802 si reconstruit intre 1804-1835 in stil neoclasic dar cu evidente influente baroce.

Biserica poarta hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel, este realizata in stil baroc si dispune de una dintre cele mai mare instalatii de orga din Romania. Alaturi de acesta se regaseste un altar baroc si o statuie a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul. De asemenea aici se pastreaza carti rare, obiecte de cult, incunabule.

Manastirea franciscana de la Sumuleu Ciuc este locul unde se aduna anual de Rusalii sute de mii de credinciosi romano-catolici pentru a lua parte la ceremoniile religioase prilejuite de aceasta sarbatoare.


Comentarii pentru Manastirea franciscana Sumuleu Ciuc


Afisez rezultatele 0-13 dintr-un total de 13
  • 1


pitel cristina
14 iunie 2007
Am vizitat manastirea acum multi ani.e impresionanta statuia FECIOAREI MARIA si m-ar interesa un telefon sau un e-mail de acolo,deoarece am cumparat o candela extrem de frumoasa care din pacate s-a spart si sotul meu e foarte trist din acest motiv . va multumesc
Bogdan Anghelina
8 noiembrie 2009, 18:14
M-au ajutat informatiile de aici, am pus si un link spre aceasta pagina pe blogul meu unde am scris intr-un articol despre izvorul acesta http://bogdanblog.dap.ro/schooltrip-la-homorod-miercurea-ciuc/2009/11/ !
chelaru adrian
25 decembrie 2009, 11:22
un loc impresionants si foarte frumos
elvira
6 ianuarie 2010, 11:28
AM STAT TIMP DE 2 ANI LA BAILE TUSNAD IAR ABIA IN VARA TRECUTA AM REUSIT SA MERG LA SUMULEU.ESTE O ZONA SUPERBA, MANASTIREA DE ASEMENEA.
DANIELA S.
29 octombrie 2010, 10:31
Intradevar un loc magnific,care te incarca de liniste sufleteasca si spirituala.Un loc miraculos, unde rugaciunile pe care le-am rostit cu vocea inimii, s-au implinit!
Multumesc Fecioarei Maria!
Daca crezi in miracole, ele chiar se implinesc, cu credinta in Dumnezeu!!

Incercati......!
jeny necsutu braila
18 iulie 2011, 10:39
prima data am venit pe 12 sept.1965 cu mama mea la 20de ani.de-si nu stiu lb.maghiara cei de acolo sant calzi si primitori.de atunci rar mi se intampla sa nu vin macar odata pe an si sa-i multumesc fecioarei maria ca ma ajutat f.mult cu harurile ei si datorita ei am reusit sa merg in pelerinaje la o parte din cele mai mari sanctuare mariane.daca puteti mergeti si rugati-va la ea spuneti-i toate problemele ce le aveti si va veti simti usurati linistiti si multumiti.fecioara maria va asteapta cu harurile ei.este un loc minunatsi totul este miraculos si frumos nu ve-ti-regreta.jeny n.braila.
Rus Razvan Attila
27 iulie 2011, 18:58
cred ca ma voi calugari..daca nu voi intra la teologie
jeny necsutu braila
19 august 2011, 22:17
Dna´Pitel Cristina doreste nr. de tel.de la biserica din Sumuleu .pot sa-il dau eu daca nu la, gasit ..0266371449...sa dea tel. si cei de acolo ii vor trimite contra cost tot ce doreste.De abia astept sa merg la Sf.Fecioara Maria de la Sumuleu unde ea ne asteapta cu harurile sale si neasculta rugaciunile noastre.este un loc minunat unde simti liniste sufleteasca si spirituala. Sf.Fecioara Marie ai grije de noi caci santem copii tai .
jeny necsutu brailaJ
19 august 2011, 22:37
am fost de multe ori este un loc plin de haruri dela Sf.Maria.
jeny necsutu braila
7 septembrie 2011, 22:07
Am fost la Sumuleu Mc.Ciuc joi 1 sept 2011.am simtit puterea si dragostea Sf.Feciore Maria care ne asculta si ne ajuta cu harurile ei.Sf.Marie roaga-te pt noi.Este un loc minunat si acolo iti gasesti linistea.Voi reveni cu ajutorul Sf. Fecioare Maria.
jeny necsutu braila
23 mai 2012, 22:30
Am fost de multe ori aici,este un loc minunat.Fecioara Maria ne asculta cu dragostea ei de mama si ne ajuta cu harurile ei.
Ea ne primeste cu bucurie si cine se roaga la ea este multumit.Hai sa ne rugam cu toti acum de RUSALII cand biserica va fi plina cu toti care vin de pretutindeni sa o venereze si sa o salute.Luna Mai fiind si luna Maicii Domnului. Salve Regina. Fii slavita Sf.Marie de la Sumuleu de toti care ne rugam la tine de aici si din lumea intreaga. Primeste recunostinta noastra pentru tot ce faci pentru noi.Iti multumim mama noatra Sf.Marie de la SUMULEU.
elisabeta
6 noiembrie 2012, 21:43
buna ziua imi cer scuze de deranj va scriu din Italia si va cer daca se poate numarul de telefon sau adresa pt .ca am mare nevoie de un indrumator in problemele cu care ma framant .Va multumesc din suflet si astept raspunsul duneavoastra.
antonela
26 august 2013, 11:58
Care e programul de vizitare al bisericii???? Voi ajunge fie vineri fie sambata, pe la ora 17. Va rog scrieti-mi sa stiu Daca e deschisa.
Multumesc!!!

Afisez rezultatele 0-13 dintr-un total de 13
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă