Loading

Munții Făgărași

Munții Făgărași sunt situati in partea centrala a Carpaților Meridionali și a Romaniei, sunt cei mai inalti munti din România fiind numiti uneori si Alpii Transilvaniei. Sunt delimitati de Valea Dâmboviței la est și Valea Oltului la vest intre care se intinde creasta principala a masivului pe o lungime de circa 70 de km. In sud fiind marginiti de Subcarpații Getici iar in nord de Depresiunea Făgărași.

Fiind alcatuiti din sisturi cristaline au inaltimi considerabile - aici regasindu-se si cel mai inalt punct din România respectiv vârful Moldoveanu (2544 m), alte vârfuri importante sunt in ordinea inaltimii: Vf. Negoiu (2535 m), Vf. Viștea Mare (2527 m), Vf. Lespezi (2522 m), Vf. Vânătoarea lui Buteanu (2506 m), Dara (2500 m), Urlea (2473 m), Gălășescu (2471 m), Arpașu Mare (2468 m), Arpașu Mic (2459 m), Ucea Mare (2434 m), Capra (2417 m). Printre subunitatile cele mai importante sunt Munții Iezer - Păpușa, Munții Coziei, Frunții si Ghițu.

Munții Făgărași reprezinta una dintre zonele turistice importante ale Romaniei fiind strabatuti de o multitudine de marcaje turistice ce conduc spre principalele obiective turistice si varfuri. De asemenea Munții Făgărași sunt traversati de soseaua Transfăgărășan ce se ridica la peste 2000 de metrii si leaga Transilvania de Muntenia.

In Munții Făgărași sunt prezente numeroase circuri glaciare si lacuri alpine situate la mari altitudini si care dau o nota aparte peisajului.


Comentarii pentru Delta Dunării


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


http:www//director-turism.com
4 August 2010, 03:12
Frumos comentariu despre Delta Dunarii.Numai ca apele Marii Negre nu au ajuns niciodata la Tulcea ca sa formeze un golf.Cercetatorii au stabilit ca cochiliile scoicilor descoperite in zona litorala a Marii Negre ce dateaza de cca 7-8 mii de ani apartin molustelor de apa ... dulce.Deci inseamna ca pe atunci Marea Neagra era un...lac cu apa dulce!
Ioana
8 April 2011, 07:32
Cel mai frumos loc din lume! An de an ma intorc aici si intotdeuna descopar ceva nou, ceva ce ma face sa revin in anul urmator.

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii