Loading

Primăria Borsec

Primăria Borsec
Adresă: 
Str:Principala Nr:13,
Borsec,   Harghita.
Telefon:  0266-137373
Acest cod QR contine adresa unității și poate fi citit de telefoanele mobile dotate cu software corespunzător.
Mai multe informatii

In stiri si pe blog

Comentarii pentru Primăria Borsec


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


calin
26 March 2010, 05:42
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renastreea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei localitati balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor.Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona? –
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),,
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propouneri
V-as fi foarte recunoascator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare), Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) sa afirme ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin
valeanu emil
25 September 2010, 11:12
Stimate domnule Dr Dorgo Calin.
Felicitari pentru intentiile declarate si pentru lucrarile D-voastra legate de avantajele balneare ale zonei. Sunt inginer constructor, fac parte din garda veche, reprezint o tehnologie noua in constructii numita Argisol si m-ar interesa implementarea acestei tehnologii la investitia ,,Complex balneoclimateric,, pe care d-l pimar MIK Jozsef il propune ca investitie in zona Borsec. Avand in vedere ca astazi suntem, din pacate, intr-o criza economica, sociala profunda, ca statiunea este in totala paragina ( conform declaratii citite de pe diverse seituri) ca d-l primar se leagana in vise SF prin care va realiza acest COMPLEX cu bani de la MDRT - cred eu in urmatoarele 2 generatii - am la D-voastra urmatoarea rugaminte: D-voastra cunoasteti zona, cunoasteti oamenii, cunoasteti potentialul curativ si balneologic al zonei, cunoasteti regulile de baza ale acestei parti specifice a turismului. Probabil ca cunoasteti si datele legate de capacitatea de cazare, tratare, etc ale zonei si eventuale perspective pe termen mediu si lung. Eu lucrez acuma la o documentatie tehnica - note de fundamentare - prin care demonstrez ca tehnologia Argisol pe care o reprezint este o TEHNOLOGIE STRATEGICA care poate fi implementata in orice tip de investitie. Pentru zona de turism as dorii sa insist pe turismul rural si balnear - in ideea interesarii investitorilor externi intr-un partene
riat public privat, combinat atractiv cu posibilitatea de a acoperii partial costurile cu FONDURI EUROPENE, cu o tehnologie care genereaza investitii de clasa energetica ,,A,, si reduce substantial emisiile de co2 in atmosfera. Raman indatorat pentru orice fel de informatii si poate ma cadorisiti si pe mine cu cartea D-voastra ,,Renas
terea turismului balnear romanesc. Cu deosebita stima ing Valeanu

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă