Loading

Baia de Arieș

In stiri si pe blog

Pe forum

Orasul Baia de Arieș este situat in judetul Alba, la poalele Muntelui Mare. Localitatea are in prezent aproximativ 4900 de locuitori, a fost declarata oras in anul 1997 si are in subordine administrativa 5 localitati.

Localitatea Baia de Aries este un vechi centru minier, fiind un important centru de exploatare a aurului inca din perioada stapanirii romane.

Este menționata documentar din anul 1308 iar mai tarziu intr-un document emis de regele Ungariei, Carol Robert de Anjou este amintit cu numele de Civitas Ovounberg si Aranyosbanya. De-a lungul existentei sale mai este cunoscut si sub numele de Ofenbaia.

 

 

Cum ajungeti in Baia de Aries

Cu masina

Prin DN75 de la Turda sau dinspre Stei

Cu trenul

Prin gara Campia Turzii aflata pe magistrala 3 si de acolo cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Oradea sau Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto.

 

Info utile

Declarat oras prin legea nr.18/08.01.1998 
ref: 765

Comentarii pentru Baia de Arieș


Afisez rezultatele 0-6 dintr-un total de 6
  • 1


Trofim Dan
21 noiembrie 2009, 19:24
Stau in fiecare an cam o luna la Baita,si nu ma satur sa admir Dumbrava,grosama,Magulicea si celelalte frmuseti ale Baii.Daca exista posibilitatea,poate instalati o camera web in zona bisericii de sus,cu vedere spre toata Baia si spre pod.Ar fi o imagine grozava.Salutari celor din primarie,si in general tuturor baiesenilor
ligia
21 februarie 2010, 19:59
daaaaaaaaaaaaaa.....ar fi o idee grozava cu o camra web pusa in baia.......dar oare are cineva interesul asta.....sau sant multe alte interese personale pe primele locuri????????
mihailescu doru
3 martie 2010, 15:07
Pentru mine este orsul copilariei mele ,locul unde am terminat liceul in 1967,amintiri frumoase,despre colegi,profesori si nu numai..regret profund desfintarea liniei ferate TURDA-ABRUD,si intalnirile din ce in ce mai rare cu fostii,colegi. Va salut cu respect pe toti locuitorii din BAIA DE ARIES,si va doresc numai bine si SANATATE. Salutari tuturor celor care ma cunosc,si va invit si va astept la TURDA
cristina
4 iulie 2010, 10:16
da acolo am copilarit da acum ma-m mutat la periam nu imi place aici
maria vlad
20 august 2010, 18:04
Baia de Aries este locul unde am vazut primii zori de zi ai vietii mele.E un loc frumos asezat,iti face impresia ca trăiesti in căușul pumnilor.Sântem ocrotiti de dealurile si muntii care ne inconjoară.Sânt mândră că is băieșancă chiar dacă acum sânt pe alte plaiuri departe de copilăria mea nu prea fericită dar mă mulțumesc cu 3 copii ce_i am.Niciodată nu am crezut că dorul de tară e greu si apăsător dar m_am convins când m_am reântors din Spania ,am sărutat iarba pe care călcam si am imbrătisat copacii din pădurea mea.Niciunde nu/i mai bine ca si acasa la tine dar situatia financiara te face sa pleci si sa mânci pâine străină udată cu lacrimi.Abia astept sa vin si anul acesta să mă intilnesc cu oamenii dragi mie cu băiesenii mei.Nu uitati de cei plecati departe pentru că noi vă avem in suflet aici la fiecare pas.Sănătate si dragoste le doresc tuturor care isi vor răpii din timpul lor pentru a_mi citii rândurile.
andrei98
25 februarie 2011, 16:52
Va spun ca este un oras extra ordinar...?????

Afisez rezultatele 0-6 dintr-un total de 6
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă