Loading
Stema Câmpeni

Orașul Câmpeni se afla in judetul Alba, in Muntii Apuseni, in Depresiunea Campeni, la 80 de km nord-vest de resedinta de judet Alba Iulia. In prezent are aproximativ 8500 de locuitori, a fost declarat oras in anul 1961 si are in subordine 21 de localitati.

Prima mentionare documentara a localitatii dateaza din anul 1565. Localitatea Campeni a fost locul unde au avut loc primele incercari de rascoala ale taranilor in perioada 1740-1750 si care au precedat rascoala taraneasca din 1784-1785 condusa de Horea, Closca si Crisan.

Localitatea mai este cunoscuta si datorita faptului ca aici si-a avut cartierul general Avram Iancu.

 

 

Cum ajungeti in Câmpeni

Cu masina

Prin DN74A/DN75 de la Alba Iulia, prin DN75 de la Turda sau Stei

Cu trenul

Prin gara Campia Turzii de pe linia magistrala 3 (Bucuresti - Brasov - Satu Mare) si de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul 

Prin aeroporturile de la Cluj Napoca sau Oradea si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 414

Comentarii pentru Câmpeni


Afisez rezultatele 0-7 dintr-un total de 7
  • 1


denisa
16 noiembrie 2007
imi place prezentarea voastra.provin di campeni dar locuiesc in moldova
PAUL SNAIDER
27 februarie 2009, 21:00
LOCALIZATI MAI PRECIS LOCURILE CE AR TREBUI VIZITATE. PENTRU UN SOFER CONTEAZA MULT SI NISTE DISTANTE.MAI ALES CIND SE FACE UN CIRCUIT PRIN TARA.
didi
27 aprilie 2009, 13:08
merita sa vizitati acest oras daca veti fi vreodata in trecere si nu neaparat. E un loc minunat sa iti petreci vacantele,timpul liber impreuna cu familia,prietenii si cu persoana iubita. Aici veti gasi multa liniste,aer curat "cat cuprinde" cum zic motii si multa ospitalitate. Veti fi primiti cu bratele deschise. O bucata de slanina,cu ceapa si cas proaspat sunt tot ce veti dori. NU ezitati sa treceti prin aceste locuri.Mult prea frumos sa nu fie vazut!"Dee Dumnezo bine!"
olar olyy
15 martie 2010, 04:24
locuiesc in cimpeni si mi se pare un oras civilizat cu oameni care te respecta niciodadta nu mias dori sa plec din campeni deoarece este singurul oras linistitt din zona
bianca
28 iulie 2010, 13:19
locuiesc in campeni si nu as pleca niciodata altundeva.este un oras linistit cu oameni civilizati si gospodari.nu ezitati sa vedeti zona noastra de munte,sa respirati un aer curat si sa vizitati orasul nostru.
Paul Snaider
28 decembrie 2010, 21:42
Am fost in orasul Cimpeni cu familia ( doua auto) in august 2010. Este un oras superb cu multa incarcatura istorica, lume civilizata, liniste , peisaj si voie buna. Viata lunga si fericita tuturor locuitorilor si tuturor celor ce in trecere fiind opresc spre a se odihni si linisti.
un turist din Piatra Neamt
necunoscut
30 ianuarie 2011, 14:11
Ar fi super orasul Campeni daca ar face unele reparati si domni de la conducere nu sar mai certa cu oameni dar sa speram ca se va schimba o data si cu tiganimea asta

Afisez rezultatele 0-7 dintr-un total de 7
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă