Loading

Rimetea

  • Populație: ~ 1229 locuitori
  • Tip localitate: Comune
  • Localitate: Rimetea (Localități componente:Colțești)

Comuna Rimetea este situată în județul Alba în depresiunea Trascău, la poalele nordice ale Munților Trascău, pe cursul superior al râului Rimetea. Comuna este formată din satele: Rimetea (reședință de comună) și Colțești.  

În ultima vreme Rimetea s-a impus ca o destinație turistica destul de populară în rândul celor care caută o oază de liniște și apreciează obiceiurile și tradițiile populare. Rimetea este vestită pentru aspectul caselor sale, zugravite toate in alb cu ferestre verzi. Acest stil a fost adoptat după un incendiu devastator ce a avut loc în jurul anului 1870.

Localitatea este un punct de interes etnografic datorită tradițiilor de aici și a muzeului etnografic cu colecții de port popular, țesături și ceramică. De asemenea printre tradițiile locale se numără și un spectacol original numit "farșang cu măsti" care are loc la fiecare sfârșit de iarnă.

Cum ajungeți în Rimetea

Cu autoturismul

Fie prin DN1 cu abatere în Aiud spre comuna Livezile fie prin DN75 (Turda - Ștei) cu abatere în comuna Buru spre Rimetea

Cu trenul

Prin gara Aiud sau gara Câmpia Turzii și de acolo cu mijloace auto

Cu avionul

Prin aeroportul international Cluj Napoca și de acolo cu mijloace auto
ref: 730

Comentarii pentru Rimetea


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Aurel
21 decembrie 2009, 10:10
Buna vizitati cetatea de la Coltesti sat apartinarot de Rimetea ,manastirile de la rimetea drumul acum se reasfasteaza si la 20 km sunt Cheile Turzii ,30 km salina Turda

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă