Loading
Stema Câmpulung

Câmpulung

Municipiul Câmpulung este situat in depresiunea cu acelasi nume, pe raul Targului, la o altitudine de 570-600 de metrii, la 60 km nord-est de Pitesti. Declarat municipiu in 1994, in prezent localitatea are aproximativ 42800 locuitori si o localitate in subordine administrativa (Valea Rumâneștilor).

Este mentionata documentar in anul 1292 iar in 1300 este mentionat ca si oras (este astfel cel mai vechi oras din Muntenia). In 1330 aici si-a stabilit resedinta Basarab I primul domn al Tarii Romanesti. Mai tarziu in 1369 capitala este mutata de catre Vladislav I la Curtea de Arges.

Orasul are o istorie zbuciumata fiind situata pe drumul comercial ce leaga Transilvania de Muntenia a fost in mai multe randuri pradata de catre turci, tatari si fortele imperiului habsburgic. In 1737 un incendiu de mari proportii distruge o buna parte din oras insa este reconstruit si incepe o dezvoltare economica deosebita favorizata si de schimburile comerciale ce aveau loc aici.

Orasul Campulung mai este renumit si pentru faptul ca aici a fost redactat cel mai vechi document scris in limba romana - Scrisoarea lui Neacsu din Campulung catre Hans Benkner , jude al Brasovului. Aceasta scrisoare furniza informatii despre dispunerea si miscarea trupelor otomane din aceasta zona a tarii.

 

Cum ajungeti in Câmpulung

Cu autoturismul

Prin DN73 dinspre Pitesti sau Brasov

Cu trenul

Prin gara Campulung de pe linia secundara Pitesti (Golesti) - Campulung
[Atentie: verificati daca trenul circula inainte sa porniti la drum]

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto.

 


 

Info utile

Declarat municipiu prin legea nr.104/24.11.1994 

 
ref: 226

Comentarii pentru Câmpulung


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă