Loading
Stema Curtea de Argeș

Curtea de Argeș

Municipiul Curtea de Argeș se afla in judetul Arges, pe cursul superior al raului Arges, la o altitudine de 400-430 m, la 38 km nord-vest de Pitesti. Declarat municipiu in 1995 in prezent Curtea de Argeș numara aproximativ 34000 locuitori si are in subordine administrativa localitatea Noapteș.

Teritoriul orasului este locuit din cele mai vechi timpuri dupa cum o atesta si urmele materiale descoperite aici. Acestea dateaza din Hallstatt si din Epoca Bronzului (un tezaur continand inele de aur). Cu toate acestea prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1330. In aceasta perioada este mutata aici capitala Tarii Romanesti astfel incat localitatea se dezvolta si devine un important targ. Fiul lui Basarab I, Nicolae Alexandru infiinteaza aici in 1359 Mitropolia Tarii Romanesti si orasul devine prima resedinta a acestuia.

In secolele ce urmeaza localitatea revine la statutul de simplu oras, capitala fiind mutata, insa raman aici edificiile construite in aceea perioada care in prezent sunt atractiile turistice principale ale orasului.

 

Cum ajungeti in Curtea de Argeș

Cu autoturismul

Prin DN7C de la Pitesti.

Cu trenul

Prin gara Curtea de Arges 

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto.

 


 

Info utile

Declarat municipiu prin legea nr.11/18.01.1995 

 
ref: 229

Comentarii pentru Curtea de Argeș


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă