Loading

Dragoslavele

Localitatea Dragoslavele este situata la poalele vestice ale Muntilor Leaota, in depresiunea Dragoslavele, pe cursul superior al Dâmboviței, la 20 km de Câmpulung. Comuna Dragoslavele are aproximativ 2400 locuitori si o localitate in subordine administrativa (Valea Hotarului).

Localitatea Dragoslavele s-a dezvoltat in secolele trecute ca si punct vamal pe drumul ce lega Transilvania de Țara Românească prin culoarul Rucăr - Bran. In prezent este o destinatie turistica preferata de cei care vor sa evadeze din forfota marilor orase. Localitatea etaleaza vizitatorului adevarate perle ale arhitecturii traditionale muscelene - arhitectura caracterizata de simplitatea formelor.

 

Cum ajungeti in Dragoslavele

Cu autoturismul

Prin DN73 de la Câmpulung sau de la Brașov 

Cu trenul

Prin gara Câmpulung si de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul 

Prin aeroporturile din București si de acolo cu mijloace auto. 

 


 

 
ref: 230

Comentarii pentru Dragoslavele


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


doroftei dan
2 November 2008
super frumos! merita incercat, atat de cei care vor liniste cat si de doritorii de senzatii tari(catarari,trasee off road,schi);peisaje minunate pe munti(iezer,leaota,papusa)
radu
18 October 2010, 18:31
Un muzeu in aer liber prins in patrimoniu etnografic al Romaniei , asta se poate spune despre Dragoslavele ce numele-si trage de la capitanul de osti Dragos ( capitan in Descalecarea de tara a lui Negru Voda) si de la chiar primul nume al regatului Munteniei :Tara Dragoslavelor ; oameni ce s-au coborat din Tara Hategului in secol 13 si s-au asezat in acest loc. Localitatea nu se poate vizita din masina ci trebuie sa urci din DN73 pe Valea Caselor pana-n pasul Prislopului sau pe Valea Frasinului pana-n Vf Capitanului ca s-o poti cuprinde cu ochii , sa-i admiri muntii semeti cu altitudini ce depasesc 1900m . Aerul de aici este cel mai bun de respirat de pe tot culoarul Rucar- Branului, fapt ce i-a conferit (putin o stiu ) statutul de statiune climaterica inca din sec trecut. Regina Maria isi avea " croitoria" aici iar frumoasele costume muscelene inca se poarta de fetele si feciorii sai in marile sarbatori . Si nu in ultimul rand ,padurile Dragoslovenilor sunt inca in picioare si asta datorita pastrarii statutului de Obste ce functioneaza prin cuvantul Marelui Voievod Basarab 1 ce le-a dat prin Hrisov si cu Blestem ( in caz de va instraina pamantul acesta ) tinutul din Vf Leaotei pana-n Vechea Granita cu Tara Ungureasca iar la vest si sud " cat vedeti cu Ochii ". Putini stiu ca Dragoslovenii, impreuna cu Rucarenii de care-i desparte paraul Frasin , au intemeiat si Soveja de astazi, prin fuga lor din tinutul natal de teama rumanirii ( clacasie ) in sila de catre voievodul Vladislav. Legendele locului le puteti afla vizitand aceste tinuturi pline de istorie , arta populara autentica si peisaje greu de egalat in frumusete.

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă