Loading
Stema Pitești

Pitești

  • Populație: ~ 186000 locuitori
  • Tip localitate: Reședință de județ

Municipiul Pitesti este situat in partea central sudica a Romaniei, in Campia inalta a Pitestiului, pe dreapta raului Arges, la o altitudine de 280-300 m. Declarat municipiu in 1968, in prezent orasul este resedinta judetului Arges si are 186000 locuitori.

Urmele de locuire indica prezenta omului in acest areal inca din Paleolitic insa prima atestare documentare dateaza din 1385 ca si proprietate a vistiernicului Oancea. Prima mentionare ca oras a Pitestiului dateaza din 1481  iar mai tarziu, in secolul 16 este amintit ca si resedinta domneasca.

Orasul cunoaste o dezvoltare deosebita incepand cu secolul 16 cand in oras existau deja o serie de bresle si asezarea incepe sa se impuna ca un targ important pe drumul ce lega Sibiul de Bucuresti. Mai tarziu prin secolul 18 aici se infiinteaza o statie de posta pe drumul care lega sudul tarii de Brasov prin culoarul Rucar-Bran

In 1848 datorita unui incendiu de mari proportii orasul Pitesti este distrus aproape in intregime insa datorita importantei sale este reconstruit in scurta vreme. In aceasta perioada locuitorii orasului participa activ la revolutia din 1848.

Ulterior se impune ca un centru economic si cultural al acestei zone si in secolul 20 devine resedinta judetului Arges.

 

Cum ajungeti in Pitesti

Cu autoturismul

Din Bucuresti prin autostrada A1 (Bucuresti-Pitesti) dinspre Sibiu prin DN7 iar dinspre Brasov prin DN73 (prin culoarul Rucar-Bran)

Cu trenul

Prin gara Pitesti 

Cu avionul 

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto 
ref: 240

Comentarii pentru Pitești


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


ecko
14 August 2007
In Pitesti ajungeti (cu autoturismul) si dinspre Craiova sau Slatina, prin E70. ;)

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă