Loading

Baile Tinca

  • Populație: ~ 8000 locuitori
  • Tip localitate: Comune

Statiune balneoclimaterica situata la 36 km sud de Oradea si la 25 km de Salonta, la o altitudine de 131 de metri, la contactul Campiei Miersigului cu Campia Cermei. Localitatea Tinca desfasurata pe malurile raului Crisul Negru are o populatie de 8000 de locuitori si are in subordine 5 sate.

Este favorizata de un climat moderat de campie cu influente vestice, oceanice. Verile sunt calde iar iernile blande. Temperatura medie a lunii iulie este de 21 grade Celsius in timp ce media lunii ianuarie este de -1 grad Celsius. Izvoarele de ape minerale din statiune sunt bicarbonatate, calcice, magneziene, hipotone, sodice, slab carbogazoase si sunt utilizate pentru tratarea afectiunilor tubului digestiv (gastrite, ulcere, colite), afectiunilor hepato biliare (dischinezie biliara, colecistita, pancreatita), a afectiunilor metabolice si de nutritie (diabet).

Cum ajungeti aici

Cu masina

Prin DN79 de la Oradea sau Arad cu abatere de 18 km din localitatea Salonta.

Cu trenul

Prin statia de cale ferata din localitate aflata pe o linie secundara. Este recomandabil sa consultati orarul de circulatie a trenurilor inante de a porni.

Cu avionul

Prin aeroporturile Oradea, Arad, Timisoara si de acolo cu mijloace auto.
ref: 481

Comentarii pentru Baile Tinca


Afisez rezultatele 0-8 dintr-un total de 8
  • 1


anton herascu
15 February 2008
am tecut prin TINCA venind de la Salonta mergand spre BEIUSI si am ajuns la ALES PENTRU CA NU ESTE INDICATOR RUTIER RUSINE PENTRU PRIMAR.Spun ca nu este indicator CIND VII DE LA SALOMTA PENTRU CA m-am intors ,SI am oprit in piata ,am mancat un LANGOS dintro RULOTA si am intrebat
alex
11 August 2008
o complectare pentru primul comentariu. Lipsa indicatoarelor rutiere nu sunt o rusine doar pentru un anumit primar, ci reprezinta interesul autoritatilor in primul rand rutiere care sunt responsabile cu asa ceva, dar invoca lipsa banilor. Daca s-ar fi cheltuit bani folositi la pancardele "Aici sunt banii dumneavoastra" pe indicatoare rutiere, nu cred ca ar mai fi probleme de acest gen la noi. Insa cei care ne cer si ne impun noua legea sunt cei care sunt cei mai interesati de respectarea legii chiar de catre dansi.
Andrei
18 January 2009
Am fost prin tinca zilelele trecute,si am dat de patinoarul din fata bailor.Aranjati-va drumurile fratilor!Loganul nu-i sensibil la drumurile voastre?
mihaela
17 July 2009, 16:06
este o zona foarte frumoasa,dar ar mai trebui renovata,se fac tratamente bune la baile tinca
mihaela
17 July 2009, 16:07
altadata sa nu va mai rataciti intrebati pe cinva pe unde se ia spre baile tinca
calin
27 March 2010, 07:03
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin
smilee
23 April 2010, 13:49
domn' doctor, cred ca ar fi mai profesional din partea dvs. dava v-ati culege informatiile direct de la fata locului.
Sanie Mihael
19 September 2010, 19:55
Buna seara
In functie de controlul ftogr.Rentghen la la genunchi medicul spune ca s-a terminat cartilagiul si singura solutie e operatie.Sunt in virsta de 8o ani dar ma simt relativ bine si foarte activ.singura problema sau aproape singura sunt genunchi care ma impiedica la anumite activitati.Intrebarea e daca ma puteti ajuta cu ceva sa mai trag citiva ani cit va da bunul Dumnezeu.
Va multumesc si va doresc cele bune.
Mihael

Afisez rezultatele 0-8 dintr-un total de 8
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii