Loading
Stema Beclean

Beclean

Orasul Beclean este situat in judetul Bistrita-Năsăud, in nordul Podisului Transilvaniei, intre Dealurile Ciceului si Dealurile Lechinţei, pe valea Someşului Mare, la o altitudine de 251 m, la 30 km nord-vest de resedinta de judet - municipiul Bistriţa. Declarat oras in 1968, Becleanul are in prezent aproximativ 11400 locuitori, are in subordine administrativa trei localitati (Coldău, Figa, Rusu de Jos) si este un important nod rutier si feroviar asigurand legatura dinspre Transilvania spre Maramureş.

Prima mentionare documentara a localitatii Beclean dateaza din anul 1235 sub numele de Villa Bethlend fiind amintita ulterior si sub numele de Villa Bethlen in secolele 17 si 18 cand apartinea familiei nobiliare Bethlen. Orasul este renumit pentru participarea in revolta curutilor intre 1703-1711 iar mai tarziu in 1848 generalul de origine poloneza Bem Jozef a obtinut aici o victorie rasunatoare impotriva trupelor imperiale austriece.  

Cum ajungeti in Beclean

Cu autoturismul

Prin DN 1C de la Cluj Napoca si Baia Mare sau prin DN 17 de la Bistriţa

Cu trenul

Prin gara Beclean pe Someş aflata pe linia feroviara magistrala 4.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Cluj Napoca, Baia Mare sau Târgu Mureş si de acolo cu mijloace auto.  

 

Info utile

Localitatea Beclean a fost declarata oras la data de 17 februarie 1968 
ref: 485

Comentarii pentru Beclean


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


..........
8 February 2009, 23:00
ar trebui sa ne angrijoreze mai mult un pic soarta somesului an ceia ce priveste poluarea,dragatul an albia raului somes,distrugerea populatiei piscicole ,supravegherea depozitari molozului pe malul somesului an lic sa conservam natura o distrugem ,pentru ce ? niste bani an plus la buget sa ne gandim ca noi si copii nostri mai fac baie an somes si bem si apa din aceasta sursa de apa ganditi de 7 ori si apoi taiati
Adrian
2 August 2010, 19:46
Site de informatii locale pentru orasul Beclean: www.beclean.biz

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă