Loading

Sângeorz-Băi

Statiunea balneoclimaterica de interes general Sângeorz-Băi (cu functionare permanenta) se afla la 52 km de Bistrita si la 30 km de Nasaud la poalele Muntilor Rodnei, la o altitudine de 465 m. Sângeorz-Băi este mentionat documentar pentru prima data in anul 1245 iar ulterior in 1440 apare sub numele Zenthgyurgy, este declarat oras in 1960 avand astazi cu localitatile aflate in subordine (Cormaia si Valea Borcutului) aproximativ 10800 locuitori.

Climatul statiunii este unul moderat de dealuri cu veri racoroase si ierni reci, cu o medie anuala de 7,5 grade Celsius si cu precipitatii in jurul valorii de 800 de mm. Apele minerale din statiune sunt bicarbonatate, magneziene, sodice, clorurate, calcice, carbogazoase si hipertone. Acestea sunt utilizate la tratarea unor afectiuni digestive precum gastritele cronice hipo si hiperacide, ulcerele gastrice si duodenale, colitele si constipatiile cronice. De asemenea la Sângeorz-Băi se trateaza si boli hepato-biliare (dischinezie biliara, sechele dupa hepatita) si unele boli metabolice si de nutritie (obezitate, diabet).

Complexul balnear din statiune dispune de instalatii pentru electro si hidroterapie, buvete pentru cura interna cu ape minerale, instalatii pentru aplicatii calde de namol si parafina.

Cum ajungeti in Sângeorz-Băi

Cu masina

DN17C de la Bistrita apoi DN17D de la Nasaud

Cu trenul

Prin gara Sângeorz-Băi, pe linia Ilva Mica - Rodna Veche

Cu avionul

Prin aeroportul international de la Cluj Napoca si de acolo cu mijloace auto.

 

 
ref: 500

Comentarii pentru Sângeorz-Băi


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă