Loading
Stema Ştefăneşti

Ştefăneşti

Oraşul Ştefăneşti este situat in judetul Botoşani, in estul Câmpiei Jijiei Superioare, in apropiere de confluenta raului Başeu cu Prutul, pe malul lacului de acumulare Stânca-Costeşti. Localitatea Ştefăneşti a fost declarata oraş in 2004 iar in prezent are aproximativ 5800 locuitori si 4 localitati in subordine administrativa (Bădiuţi, Bobuleşti, Stânca, Ştefăneşti-Sat).

Localitatea Ştefăneşti apare mentionata documentar pentru prima data in 1435 sub numele de Gura Başeului, intr-un document emis de domnul Ştefan II. In 1476 pare deja ca si targ iar in lucrarea Descriptio Moldaviae a lui Dimitrie Cantemir apare ca si oppida notabiliara. In secolele 15-16 asezarea este pradata de tatari in mai multe randuri, ulterior cazand prada si atacurilor ostilor polone.

Pana in 1968 localitatea se numea Ştefăneşti-Târg. Ca recunoastere a dezvoltarii social economice in anul 2004 este ridicat la rangul de oras.

 

Cum ajungeti in Ştefăneşti

Cu autoturismul

Prin DN 29D de la Botoşani sau prin DN 24 si DN 24C de la Iaşi

Cu trenul

Prin gara Truşeşti de pe linia Iaşi - Dorohoi si de acolo cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroportul din Iaşi si de acolo cu mijloace auto.

 

Info utile

Localitatea Ştefăneşti a fost declarata oras prin legea nr. 78. din 26.03.2004
ref: 123

Comentarii pentru Ştefăneşti


Afisez rezultatele 0-6 dintr-un total de 6
  • 1


catalin lcd
22 April 2008
sunt multi tigani
robert
22 April 2008
hai cu prostii
valy
1 March 2009, 23:00
Din 26-03-2004 de cand a fost declarat oras nu sa facut nimic aici. Au facut numai pentru ei : au in primarie doua centrale si zeci de aparate de aer conditionat iar pentru cetateni nimic. RUSINE
paula mioara
6 December 2009, 12:13
Acest mic orasel,desi colorat in gri,are un valoros potential turistic.Pot fi amenajate puncte de agroturism,la Stanca-Costesti se poate vorbi de turism industrial(nodul hidrotehnic),rezervatia de la Stanca reprezinta limita vestica de raspandire a plantei chiwereckia podolica,ca sa nu mai spun de faptul ca nu este exploatat poate cel mai important obiectiv cultural din Stefanesti(Stefan Luchian).Biserica cu hramul Cuvioasa Paraschiva este inscrisa si ea pe lista patrimoniului cultural al tarii(atestata documentar de la 1640),iar cimitirul evreiesc din Stefanesti este unul din cele mai mari cimitire din judet.E adevarat,localitatea e plina de tigani,dar adevarata problema e indiferenta oamenilor.Arata dezolant peisajul urban...dar inca sper ca lucrurile se vor schimba...astept sa mai cresc:)si poate o sa schimb eu ceva...
Storm
10 May 2011, 10:42
da Paula are dreptate,orasul cat si imprejurimile au o valoare foarte importanta atat din punct de vedere istoric,geografic,cultural cat si biologic,insa nu am avut noroc la primarie de un om caruia sa-i pese si de cei din jurul lui care depind si de el ca primar,este o rusine pentru neamul romanesc insa nu putem incepe un razboi,dar cu timpul poate putem schimba imaginea acestui orasel devenit ruina datorita indiferentei si nepasarii omenesti !
nico
16 May 2011, 23:15
DA- eu sint nascuta in stefanesti(acuma 43 de ani) si m-as fi bucurat sa aud numai lucruri bune dar din pacate dupa cit aud de la neamurile pe care le mai am in stefanesti numai de rau. Se fura ziua mare,chiar si de pe linga casa nu numai din gradina.Pacat. Domnule Primar nu ar fi rau sa mai trimiteti si politia din cind in cind prin sat(prin tot satul)As vrea sa mai vad satul in care m-am nascut nu numai plin de tigani si de Hoti ci sa ma bucur dupa 40 de ani cind intru in Stefanesti si de parcul ala mare pe partea dreaptä unde pe vremuri era musica vara si era foarte frumos...Traiesc de 30 de ani la 2000km de Stefanesti si m-as bucura sa aud lucruri bune.

Afisez rezultatele 0-6 dintr-un total de 6
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă