Loading

Poiana Braşov

Statiunea climaterica si de odihna de interes general Poiana Braşov, este situata, la poalele masivului Postavaru, la 1030 m altitudine, la 12 km de Braşov.

Dispune de un climat de munte cu temperaturi medii anuale in jur de 5 grade Celsius si cu precipitatii de 900 mm anual. Aerul este curat, lipsit de praf si alergeni si are o ionizare deosebita. Acest fapt face din statiunea Poiana Braşov un loc ideal pentru tratarea nevrozelor astenice, a starilor de surmenaj fizic si intelectual precum si a starilor de debilitate.

Datorita persistentei stratului de zapada timp de peste 120 de zile pe an Poiana Braşov este un loc cautat de catre amatorii sporturilor de iarna. Ca urmare aici au fost puse in functiune 12 piste de schii cu diferite grade de dificultate dotate cu instalatii de transport pe cablu: telecabina, telescaun, teleschi.

De asemenea Poiana Braşov este utilizata si ca punct de plecare in drumetii in Muntii Postavaru, Piatra Mare, Cristianu Mare. In statiune sunt numeroase terenuri de sport, sali de gimnastica, piscine acoperite, saune fiind astfel posibila functionarea optima si in perioada verii.

Cum ajungeti in Poiana Braşov

Cu masina

Prin drumul de acces asfaltat de 12 km ce porneste din centrul istoric al municipiului Braşov, existand chiar si curse de autobuz pana in statiune.

Cu trenul

Prin gara Braşov si de acolo cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucuresti sau cele din Sibiu si Targu Mures iar de acolo cu mijloace auto.
ref: 511

Comentarii pentru Poiana Braşov


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă