Loading

Budeşti

Orasul Budeşti este situat in judetul Călăraşi, in Câmpia Mostiştei, la confluenta dintre Dâmboviţa si Argeş, la 35 km sud-est de Bucureşti. Declarat oras la 18 aprilie 1989, in prezent Budeşti are aproximativ 9800 locuitori si 4 localitati in subordine administrativa (Aprozi, Buciumeni, Crivăţ, Gruiu).

Localitatea Budeşti este mentionata documentar pentru prima data intr-un hrisov domnesc din 1526. Mai tarziu apare intr-un alt document din 1543.

Cum ajungeti in Budeşti

Cu autoturismul

Prin DN 4 de la Bucureşti sau de la Olteniţa.

Cu trenul

Prin gara Budeşti de pe linia Bucureşti - Olteniţa.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucureşti si de acolo cu mijloace auto sau feroviare.

 

Info utile

Localitatea Budeşti a fost declarata oras la data de 18 aprilie 1989.
ref: 1064

Comentarii pentru Budeşti


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


ADRIAN
27 January 2009, 23:00
localitatea budesti a fost amintita pt.prima data intr-un hrisov boieresc,in care se facea trimitere la tiganii iobagi vanduti boierului Heresteanu.Acest document era scris in jurul anului 1450.O alta dovada a existentei localitatii budesti,este un inscris din interiorul bisericii vechi,care facea trimitere la faptul ca biserica a fost construita in anul l475 de fam.boierului Manu. Orasul Budesti
adrian
22 June 2010, 13:47
sunt nascut in loc.budesti,copii mei sau nascut aici,la fel bunicii si parintii mei.localitatea in ansamblul ei functional se aseaza in fruntea comunelor si satelor din zona de influienta economica si administrativa,locuitorii care traiesc aici sunt oameni pasnici cu un simt al umorului ridicat,in acest spatiu existential nu au fost conflicte interetnice,desi aici traiesc un numar impoprtant de tigani,fosti muncitorii in marile uzine si fabrici bucurectene.
convietuiesc deopotriva tigani si romani,fapt ce a determinat de-a lungul timpului o stare de echilibru in toate planurile.
cetatenii din budesti si din satele coponente orasului,au ca ocupatie principala agricultura,mica industriei si comertul local,in oras existand un targ saptamanal care atrage in fiecare duminica multi oamenii dornici de a vinde si cumpara marfuri spacifice zonei in paricular,dar in general campiei mostistei,cereale,animale,comertul cu deamanuntul etc,circulatia banilor fiind benefica pt toti participantii la acest trafic comercial.
orasul budesti,nu se poae lauda din pacate cu obiective turistice care sa atraga dupa sine dezvoltarea localitatii in plan economic si social,
marea majoritate a cetatenilor din budesti nu au un loc de munca stabil,care sa le confere si un trai decent,pe fondul crizei economice din europa si din tara si budestenii "beneficiaza" de acest tratament,ma refer aici la lipsuri materiale,financiare,imposibilitatea accederii la invatamantul liceal si superior.
sa nu uitam ca aici sau nascut mari valori culturale ale muzicii romanesti,ion voicu si ionel budesteanu,aici isi au obarsia politicieni importanti ,precum marian sarbu si madalin voicu,care pot ajuta si sustine politic orasul,
orasul budesti nu are o puterea economica care sa-i permita sa finanteze lucrari in infrastructura cu accesibilitate catre constructia de locuinte cu predilectie catre tineri casatoriti,fapt ce duce la plecarea acestora din tara in speranta unui trai mai bun.
exista totusi o speranta, care inca se regaseste in spatiul existential budestean,0riginalitatea creativa a locuitorilor de aici,le pastreaza spiritul activ.

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă