Loading
Stema Moldova Nouă

Moldova Nouă

Orasul Moldova Nouă este situat in judetul Caraș-Severin, in Depresiunea Moldova Nouă, in apropiere de defileul Dunării, la poalele sud-estice ale Munților Locvei, la o altitudine de  270 m.  Declarata oras in  1968, in prezent Moldova Nouă are aproximativ 14800 locuitori si 3 localitati in subordine administrativa (Măcești, Moldova Veche, Moldovița).

Urmele de locuire descoperite pe teritoriul localitatii (in satul component Moldova Veche) atesta prezenta omului in aceasta zona inca din perioada de trecere dintre Neolitic si Epoca Bronzului. Urmele materiale descoperite includ vase ceramice cu lustru negru si decoratiuni geometrice. Mai tarziu in perioada romana se pare ca a existat o asezare in perimetrul localitatii Moldova Nouă, asezare intre ruinele caruia au fost descoperite caramizi cu stampila Cohors III Delmatarum si un tezaur monetar.

Prima mentiune documentara a localitatii dateaza din 1717 sub numele de Posneazi. Se pare ca au existat doua asezari (Bosniak si Baron) din contopirea carora s-a format asezarea actuala - Moldova Nouă.

In prezent localitatea atrage prin situarea s-a, in apropierea Defileului Dunării, o zona deosebit de pitoreasca care trebuie neaparat vizitata de orice turist care si-a propus sa viziteze obiectivele turistice majore ale Romaniei.

Cum ajungeti in Moldova Nouă

Cu autoturismul

De la Timișoara prin DN 59 si DN 57 sau de la Orșova prin DN 57

Cu trenul

Prin Oravița si de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul

Prin aeroportul din Timișoara si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 27

Comentarii pentru Moldova Nouă


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă