Loading
Stema Oravița

Oravița

Orașul Oravița este situat în sud-vestul României, în Dealurile Oraviței, în județul Caraș-Severin, la o altitudine de 260-310 m, pe cursul râului Oravița, la 52 km de municipiul reședința de județ Reșița. Oravița are 15564 locuitori și 6 localități în subordine administrativă: Agadici, Brădișoru de Jos, Broșteni, Ciclova Montană, Marila, Răchitova.

Oravița s-a format prin unirea localităților Oravița Montană și Oravița Română menționate documentar in 1690 respectiv 1700 în Conscriptia lui Marsigli. Totuși unele date indică atestarea documentară pentru 1697 când în noaptea de 6-7 martie savantul Luigi Ferdinando, conte de Marsigli, trimis al împăratului austro-ungar este găzduit la Oravița în casa parohului romano-catolic. Localitatea cunoaște o dezvoltare rapidă datorată în mare parte resurselor sale bogate de minereuri și exploatărilor miniere de cărbune din zonă. În 1717 devine centru coordonator al minelor din Banat, iar in 1718 este construit aici primul cuptor pentru topirea minereurilor neferoase din România. Acesta este considerat și inceputul siderurgiei din Banat. În localitatea componentă Ciclova Montană a fost descoperit în 1948 mineralul numit cislovait.

Pe lângă componentele economice și industriale orașul se dezvoltă și pe plan cultural, aici fiind construit primul teatru din România, teatru care a avut pe scena sa nume importante ale culturii românești.

În prezent orașul atrage prin obiectivele sale turistice unicat precum Teatrul Vechi, Gara Oravița, primele linii ferate din România, Muzeul Farmaciei dar și prin Mănăstirea Călugăra.


Cum ajungeți în Oravița

Cu autoturismul

Prin DN 59 și DN 57 de la Timișoara sau prin DN 58 și DN 57B din Reșița.

Cu trenul

Prin gara Oravița aflată pe cea mai veche linie ferată din România: Baziaș - Oravița - Anina

Cu avionul

Prin aeroportul din Timișoara și de acolo cu mijloace auto.
ref: 28

Comentarii pentru Oravița


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă