Loading
Stema Oțelu Roșu

Oțelu Roșu

  • Populație: ~ 12814 locuitori
  • Tip localitate: Orașe
  • Localitate: Oțelu Roșu (Localități componente:Cireșa, Mal)

Orașul Oțelu Roșu este situat în sud-vestul României, în culoarul depresionar Bistra, în aval de confluența râului Bistra cu Bistra Mărului, la o altitudine de 250-270 m, în județul Caraș-Severin , la 65 km de Reșița (reședința județului). Declarată oraș în 1960, în prezent localitatea Oțelu Roșu are in subordine administrativă și localitățile Mal și Cireșa.

Prima mențiune documentară a localității datează din secolul 14 fiind amintită sub numele de Bisthere iar mai târziu în perioada în care Banatul se afla sub administrație austriacă sub numele de Ohaba-Bistra. În 1768 a fost înființat un regiment de grăniceri iar în 1796 frații Anton, Franz si Ferdinand Hofmann (de origine austriacă) înființează primele ateliere de prelucrare a fierului. Colonia intemeiată atunci purta numele de Ferdinandsberg.

Între 1924 și 1945 localitatea poartă numele de Ferdinand. După terminarea celui de al doilea război mondial Ohaba-Bistra și Ferdinand se unesc sub numele de Ferdinand-Bistra. În 1948, la 8 iunie localitatea primește numele de Oțelu Roșu (nume inspirat de uzina metalurgică din localitate) și este ridicată la rangul de oraș. După căderea regimului comunist la 14 mai 1992 revine la numele de Bistra pentru scurt timp însă în prezent se folosește numele de Oțelu Roșu.

 

Cum ajungeți în Bistra

Cu autoturismul

Prin DN 68 care leagă localitățile Caransebeș și Hațeg.

Cu trenul

Prin gara Oțelu Roșu. De la Caransebeș există trenuri personale.

Cu avionul

Prin aeroportul Timișoara și de acolo cu mijloace auto.

 
ref: 29

Comentarii pentru Oțelu Roșu


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă