Loading
Stema Reșița

Reșița

Municipiul Reșița este situat in sud-vestul Romaniei , in depresiunea omonima, la poalele muntilor Semenic si Dognecea, la 250 m altitudine, pe cursul superior al raului Barzava. Declarat municipiu in 1968 , in prezent are aproximativ 93000 locuitori, 6 localitati in subordine administrativa (Câlnic, Cuptoare, Doman, Moniom, Secu, Țerova) si este resedinta judetului Caras Severin.

Localitatea Reșița exista conform celor mai noi cercetari inca din epoca romana cand aici a existat un puternic castru roman realizat din pamant. Cu toate acestea prima atestare documentara dateaza din secolul 15. Ulterior apare mentionata de mai multe ori sub diferite denumiri precum: Reszinitza, Retsiza, Reschitza, Resicza, Olah Resicza. In secolul 19 este deja un oras infloritor cu o industrie metalurgica moderna care este printre motoarele dezvoltarii nu numai a orasului dar si a intregii tari.

In prezent orasul Reșița atrage in special prin zona inconjuratoare reprezentata prin muntii Semenic si Dognecea si statiunile Semenic, Crivaia si Trei Ape dar si prin muzeul locomotivelor cu abur ce exista aici.

 

Cum ajungeti in Reșița

Cu autoturismul

Prin DN6 de la Bucuresti si Timisoara cu abatere pe DN58 in localitatea Caransebes. Posibile rute alternative din Timisoara sunt DN59 combinat cu DN58B sau DN6 combinat cu DN58A (din Lugoj).

Cu trenul

Prin gara Resita cu legaturi spre marile orase din zona.

Cu avionul

Prin aeroportul international din Timisoara si de acolo cu mijloace auto.
ref: 24

Comentarii pentru Reșița


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă