Loading

Fizeşu Gherlii

Comuna Fizeşu Gherlii este situată în Câmpia Fizeşului, pe cursul râului Fizeş, în judeţul Cluj. Din punct de vedere administrativ este compusă din 4 sate: Fizeşu Gherlii, Bonţ, Nicula, Săcălaia. În trecut din această comună a făcut parte si satul Lunca Bonţului insă aceasta s-a desfiinţat din cauza depopulării totale.

Comuna Fizeşu Gherlii este locuită din cele mai vechi timpuri, dovadă fiind relicvele descoperite pe teritoriul comunei. Dintre acestea merită menţionate obiectele de bronz ce datează din secolul 9 inaintea erei noastre. Acestea se prezintă sub forma unor cupe, brăţări, căldăruşe, fibule, vârfuri de arme. Satul reşedinţă de comună, Fizeşu Gherlii este menţionat documentar pentru prima dată  în 1230. Pe teritoriul comunei, în satul Nicula se găseşte mănăstirea Adormirea Maicii Domnului - unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ortodox din România.

 

Cum ajungeţi în Fizeşu Gherlii

Cu autoturismul

Urmaţi DN 1C de la Cluj Napoca sau dinspre Baia Mare, Dej până la Gherla. Din Gherla un drum asfaltat de 6 km duce în comuna Fizeşu Gherlii

Cu trenul

Prin gara Gherla şi de acolo cu mijloace auto. 

Cu avionul 

Prin aeroportul international din Cluj Napoca şi de acolo cu mijloace auto 
ref: 2409

Comentarii pentru Fizeşu Gherlii


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


laposi robert jozsef
25 October 2010, 21:21
fizesu gherlii sunt multe locuri de vazut , la magazinulalimenter sopal com srl sunt multe de cumparat si ieftin cu drag haideti la cumparaturi scrie joco la revedere!

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă