Loading

Răchiţele

Localitatea Răchiţele este situata in judetul Cluj la confluenţa dintre Valea Stanciului si Henţ. Este localitate componenta a comunei Mărgău.

Localitatea este renumita pentru una dintre cele mai frumoase cascade din România si anume Cascada Răchiţele numita uneori si Vălul Miresei. De asemenea in arealul satului Răchiţele se afla si frumoasele stanci calcaroase numite de turisti Pietrele Albe.

Cum ajungeti in Răchiţele

Cu autoturismul

Prin DN1 de la Cluj Napoca sau Oradea cu abatere spre sud in localitatea Bologa spre Scrind-Frăsinet - Răchiţele

Cu trenul

Prin gara Huedin  sau halta Bologa si de acolo cu mijloace auto

Cu avionul 

Prin aeroporturile din Cluj Napoca si Oradea si de acolo cu mijloace auto.
ref: 2180

Comentarii pentru Răchiţele


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Lidia Vl%u0103descu
25 April 2009, 00:00
Cascada Rachitele se numeste V%u0103lul (sau Voalul) Miresii mereu, nu doar uneori. Poate ar trebui mentionat ca aici se desfasoara campionatul de catarare pe gheata, cu participare internationala, care are deja cateva editii anuale. Tot pe Valea Stanciului, pe care se afla si cascada Valul Miresii, mai sus de aceasta se gasesc izbucuri, de o frumusete rara... Am copilarit in zona si mi-au ramas in suflet peisajele... si pe oriunde am fost, nu am gasit si nu am vazut asemenea locuri. Poate sunt subiectiva, dar cine trece o data pe acolo, in mod sigur va reveni si isi va face din aceste locuri locul unde va simti cu adevarat ce inseamna natura si muntele.
PAUL SNAIDER
30 October 2009, 19:02
IN IULIE 2009 AM FOST IN APUSENI : GILAU-FINTINELE-RACHITELE-PADIS- PESTERA URSILOR ETC. ESTE SUPERB. MI-A PLACUT ATIT DE MULT INCIT IN LUNA AUGUST M-AM REINTORS PE UN TRASEU MAI AMPLU. E MINUNAT. VENITI SI VOI CEI CE ATI CITIT ACESTE RINDURI.

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă