Loading

Neptun

Statiunea balneoclimaterica de interes general Neptun se afla la 6 km nord de Mangalia, la o altitudine de 5-18 m. Statiunea Neptun a aparut in 1972 fiind una dintre cele mai tinere statiuni din Romania. Apartine din punct de vedere administrativ de orasul Mangalia.

Climatul statiunii este unul bland (cu veri calduroase si ierni blande, cu cantitati reduse de zapada datorita temperaturii medii de 0 grade in luna ianuarie) fapt ce permite o functionare permanenta a statiunii chiar daca sezonul estival este cel care atrage cei mai multi turisti.

In afara de climat printre factorii naturali de cura se numara apa Marii Negre sodica, magneziana, clorurata si sulfatata precum si apele minerale mezotermale (22-26 grade) si namolul sapropelic adus din lacul Techirghiol.

Principalele afectiuni tratate in statiune sunt afectiunile reumatismale degenerative si abarticulare, bolile neurologice periferice, unele boli ginecologice sau dermatologice.
In acest sens statiunea functioneaza tot timpul anului si este dotata cu aparatura moderna pentru hidroterapie, electroterapie, inhalatii, aerosoli, impachetari cu namol, bazine si cazi pentru bai calde cu apa de mare, gimnastica medicala, masaj si tratamente geriatrice.

In statiunea Neptun exista una dintre cele mai variate oferte pentru petrecerea timpului liber fiind posibila practicarea a numeroase sporturi (teren de echitatie, terenuri de tenis, debarcader cu ambarcatiuni, minigolf, baschet, volei, hidrobiciclete, schi nautic, surfing). Tot aici exista si teatru de vara, numeroase restaurante, cafenele si cluburi.

Cum ajungeti in Neptun

Cu masina

Prin DN39 (E87) de la Constanta

Cu trenul

Prin gara ce deserveste statiunea de pe linia ferata Bucuresti-Constanta-Mangalia

Cu avionul

Prin aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta si de acolo cu mijloace auto.


ref: 73

Comentarii pentru Neptun


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă