Loading

Techirghiol

Localitatea Techirghiol 

Statiunea balneoclimaterica permanenta de interes general Techirghiol se afla la 18 km sud de Constanta, pe tarmul nord-vestic al lacului Techirghiol la 15-20 m altitudine. Urmele de locuire de pe teritoriul localitatii indica prezenta omului in acest loc inca din epoca fierului (Hallstatt). De-a lungul istoriei aici au existat 4 asezari: una greaca, una romana, una tatara si una turco-romana. Conform unor documente turcesti asezarea Techirghiol exista de peste 400 de ani si este gazda unei judecatorii (Kadiat). Este mentionata ca statiune balneoclimaterica in 1893 insa titlul este acordat oficial doar in anul 1929 iar in 1930 primeste rangul de oras.

Statiunea Techirgiol 

Statiunea Techirghiol este favorizata de un climat bland cu veri calduroase si ierni blande , predominand cerul senin, durata medie de stralucire a soarelui este mai mare de 2400 ore anual , aproximativ 25 de zile pe luna fiind cu cer senin. Temperatura medie anuala se mentine in jurul valorii de 11 grade Celsius. Alaturi de climat factori terapeutici de prima importanta sunt apa sarata si namolul sapropelic din lacul Techirghiol.

In afara de acestea Techirghiolul dispune de baze de tratament ultramoderne in cadrul carora exista numeroase instalatii pentru bai calde cu apa sarata concentrata provenita din lac, instalatii pentru bai calde cu namol si impachetari calde cu namol, instalatii pentru aerosoli si hidroterapie.

In Techirghiol se trateaza afectiunile reumatismale degenerative (spondiloze cervicale, artroze ale mainilor si picioarelor, spondiloze lombare, dorsale, coxartroze,  lumbago cronic), afectiuni reumatismale inflamatorii (stari dupa reumatism articular acut, spondilita anchilozanta), afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendiomioze, fibriloze), afectiuni endocrine (hipooviarie puberala, hipotiroidie benigna), afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, metroanexite cronice, cervicite cronice), stari posttraumatice (dupa operatii pe tendoane, muschi, articulatii si oase), afectiuni dermatologice (dermatoze, ichtioze, urticarii, cheratodermii, eczeme cronice), afectiuni neurologice periferice (paralizii, pareze).

Cum ajungeti in Techirghiol

Cu masina

DN39 de la Constanta sau de la Mangalia, cu abatere la Eforie Nord

Cu trenul

Prin garile Constanta sau Eforie Nord si de acolo cu autobuzul pana in Techirghiol

Cu avionul

Prin aeroportul international Mihail Kogalniceanu din Constanta apoi cu mijloace auto pana in statiune.
ref: 78

Comentarii pentru Techirghiol


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă