Loading

Borsec

  • Populație: ~ 3100 locuitori
  • Tip localitate: Orașe

Statiunea balneoclimaterica de interes general cu functionare permanenta Borsec se afla in judetul Harghita, in depresiunea Borsec, la o altitudine de 870 m, intre Muntii Giurgeu si Muntii Bistritei. Borsec a fost declarat oras in anul 1956 dari este atestat documentar inca din anul 1594, are astazi 3100 locuitori si este cunoscuta in principal pentru apa minerala de masa Borsec imbuteliata aici. Imbutelierea acesteia a inceput inca din anul 1805.

Apele minerale de la Borsec sunt bicarbonatate, carbogazoase, calcice, magneziene, hipotone, alcalino-feroase.Recunoasterea internationala a valorii terapeutice a apelor minerale a fost confirmata prin acordarea unor distinctii: Medalia de merit a targului international de la Viena (1873), Medalia de argint la expozitiile de la Berlin si Trieste (1876).

Statiunea Borsec dispune de un bioclimat montan specific cu efect stimulent, aer reconfortant (pur si ozonat), si este indicat pentru tratarea afectiunilor cardiovasculare, endocrine, afectiuni ale tubului digestiv si afectiuni hepato-biliare.

Tratamentul in statiunea Borsec este posibil doar pe cont propriu la pensiunile existente in statiune datorita starii de degradare a bazei de tratament vechi.

Cum ajungeti in Borsec

Cu masina

Prin DN12 Brasov-Toplita si de acolo DN15 pana in statiune.

Cu trenul

Prin gara Toplita iar de acolo cu mijloace auto pana in statiune

Cu avionul

Prin aeroportul international Targu Mures si de acolo cu mijloace auto.
ref: 602

Comentarii pentru Borsec


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă