Loading

Miercurea Ciuc

Municipiul Miercurea Ciuc este situat in centrul Romaniei, in judetul Harghita, in Depresiunea Ciuc, la o altitudine de 670-700 m, pe latura vestica a muntilor Ciuc. Declarat municipiu in 1979, in prezent are aproximativ 46000 locuitori, 3 localitati in subordine administrativa (Ciba, Harghita-Băi, Jigodin-Băi) si este resedinta judetului Harghita.

Prima mentionare documentara a orasului Miercurea Ciuc dateaza din 1427 ca si targ iar in 1558 ca oras liber. Localitatea a avut o istorie zbuciumata fiind devastata in mai multe randuri de tatari si turci pe parcursul secolului 16. Mai tarziu devine sediul garnizoanei de graniceri din zona si sediul scaunului Ciuc (in trecut in Tinutul Secuilor unitatile administrative erau numite scaune).

Localitatea se dezvolta atat din punct de vedere economic cat si cultural si spiritual pe parcursul anilor astfel incat astazi este cel mai important oras al judetului Harghita.

Municipiul Miercurea Ciuc este renumit pentru faptul ca este loc de pelerinaj pentru sute de mii de credinciosi romano-catolici ce iau parte la ceremoniile religioase oficiate la Sumuleu-Ciuc in fiecare an de Rusalii.

 

Cum ajungeti la Miercurea Ciuc

Cu autoturismul

Prin DN12 dinspre Brasov, prin DN12A dinspre Onesti, prin DN13/DN13A dinspre Targu Mures

Cu trenul

Prin gara Miercurea Ciuc aflata pe linia magistrala 4 (Bucuresti - Ciceu - Dej - Baia Mare

Cu avionul

Prin aeroportul din Targu Mures si de acolo cu mijloace auto. 

 
ref: 613

Comentarii pentru Miercurea Ciuc


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Bogdan Alin Nicorescu
12 iulie 2009, 12:12
Am locuit aici, este un oras desult de mare.
calin
26 martie 2010, 06:49
Pentru piscina de la stadion, baile Miercurea si Baile Jigodin

Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă