Loading

Miercurea Ciuc

Municipiul Miercurea Ciuc este situat in centrul Romaniei, in judetul Harghita, in Depresiunea Ciuc, la o altitudine de 670-700 m, pe latura vestica a muntilor Ciuc. Declarat municipiu in 1979, in prezent are aproximativ 46000 locuitori, 3 localitati in subordine administrativa (Ciba, Harghita-Băi, Jigodin-Băi) si este resedinta judetului Harghita.

Prima mentionare documentara a orasului Miercurea Ciuc dateaza din 1427 ca si targ iar in 1558 ca oras liber. Localitatea a avut o istorie zbuciumata fiind devastata in mai multe randuri de tatari si turci pe parcursul secolului 16. Mai tarziu devine sediul garnizoanei de graniceri din zona si sediul scaunului Ciuc (in trecut in Tinutul Secuilor unitatile administrative erau numite scaune).

Localitatea se dezvolta atat din punct de vedere economic cat si cultural si spiritual pe parcursul anilor astfel incat astazi este cel mai important oras al judetului Harghita.

Municipiul Miercurea Ciuc este renumit pentru faptul ca este loc de pelerinaj pentru sute de mii de credinciosi romano-catolici ce iau parte la ceremoniile religioase oficiate la Sumuleu-Ciuc in fiecare an de Rusalii.

 

Cum ajungeti la Miercurea Ciuc

Cu autoturismul

Prin DN12 dinspre Brasov, prin DN12A dinspre Onesti, prin DN13/DN13A dinspre Targu Mures

Cu trenul

Prin gara Miercurea Ciuc aflata pe linia magistrala 4 (Bucuresti - Ciceu - Dej - Baia Mare

Cu avionul

Prin aeroportul din Targu Mures si de acolo cu mijloace auto. 

 
ref: 613

Comentarii pentru Miercurea Ciuc


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă