Loading

Izvoare

Stațiunea Izvoare este situată la aproximativ 25 de kilometrii de Baia Mare la o altitudine de 1005 m, pe platoul vulcanic de sub Vârful Igniș, intr-un cadru natural excepțional. 

Scurt istoric

Stațiunea a fost întemeiată de membrii Societății Carpatine Ardelene (SCA) la data de 28 iunie 1936 prin inaugurarea unei construcții numite "Cabana de la Izvoarele". Cabana a fost realizată deorece pe timp de iarnă schiorii care erau membrii asociației nu aveau unde să se cazeze în această zonă. De remarcat că în aceea perioadă aici se desfășurau cursuri de schi sub conducerea antrenorului austriac Carol Baldauf. Cursurile se desfășurau într-un interval de 6 zile.

Cabana construită în anul 1936 a ars în anul 1974,  în urma unui incendiu devastator. În locul său a fost construită actuala stațiune Izvoare (Complex Poiana Soarelui, Stațiune Izvoare).

Activități

Stațiunea Izvoare este cunoscută mai ales datorită pârtiilor de schi existente aici, acestea fiind de dificultate medie sau chiar ușoara. Exista și instalații de transport pe cablu (teleski) si una dintre pârtii, cea numită Poiana Soarelui este iluminata și pe timp de noapte.

Pe timp de vară sunt posibile drumeții spre vârful Igniș, cabana Runcu-Piesca, Cheile Tătarului (singurul defileu săpat în andezit din România), vârful Breaza, Gutâiul Mare, Izvorul lui Pintea și spre lacul de acumulare Firiza. Turbăria din apropierea stațiunii este indicată pentru tratamentul psoriazisului (împachetări în noroi).

De asemenea la Izvoare se poate practica călăria iar cei dornici de aventură pot încerca traseele din Parcul de aventură Izvoare (Jungle Park). Sunt disponibile pentru inchiriat autoturisme de teren sau ATV-uri.

Cum ajungeți în Izvoare

Cu autoturismul

Din Baia Mare spre Lacul Firiza, prin DJ 183. Drumul spre stațiune este deosebit de pitoresc străbătând păduri dese și pâraie de munte cristaline.

Cu trenul

Prin gara Baia Mare și de acolo prin mijloace auto

Cu avionul

Prin aeroportul Baia Mare și de acolo prin mijloace auto
ref: 3390

Comentarii pentru Izvoare


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă