Loading

Izvoare

Staţiunea Izvoare este situată la aproximativ 25 de kilometrii de Baia Mare la o altitudine de 1005 m, pe platoul vulcanic de sub Vârful Igniş, intr-un cadru natural excepţional. 

Scurt istoric

Staţiunea a fost întemeiată de membrii Societăţii Carpatine Ardelene (SCA) la data de 28 iunie 1936 prin inaugurarea unei construcţii numite "Cabana de la Izvoarele". Cabana a fost realizată deorece pe timp de iarnă schiorii care erau membrii asociaţiei nu aveau unde să se cazeze în această zonă. De remarcat că în aceea perioadă aici se desfăşurau cursuri de schi sub conducerea antrenorului austriac Carol Baldauf. Cursurile se desfăşurau într-un interval de 6 zile.

Cabana construită în anul 1936 a ars în anul 1974,  în urma unui incendiu devastator. În locul său a fost construită actuala staţiune Izvoare (Complex Poiana Soarelui, Staţiune Izvoare).

Activităţi

Staţiunea Izvoare este cunoscută mai ales datorită pârtiilor de schi existente aici, acestea fiind de dificultate medie sau chiar uşoara. Exista şi instalaţii de transport pe cablu (teleski) si una dintre pârtii, cea numită Poiana Soarelui este iluminata şi pe timp de noapte.

Pe timp de vară sunt posibile drumeţii spre vârful Igniş, cabana Runcu-Piesca, Cheile Tătarului (singurul defileu săpat în andezit din România), vârful Breaza, Gutâiul Mare, Izvorul lui Pintea şi spre lacul de acumulare Firiza. Turbăria din apropierea staţiunii este indicată pentru tratamentul psoriazisului (împachetări în noroi).

De asemenea la Izvoare se poate practica călăria iar cei dornici de aventură pot încerca traseele din Parcul de aventură Izvoare (Jungle Park). Sunt disponibile pentru inchiriat autoturisme de teren sau ATV-uri.

Cum ajungeţi în Izvoare

Cu autoturismul

Din Baia Mare spre Lacul Firiza, prin DJ 183. Drumul spre staţiune este deosebit de pitoresc străbătând păduri dese şi pâraie de munte cristaline.

Cu trenul

Prin gara Baia Mare şi de acolo prin mijloace auto

Cu avionul

Prin aeroportul Baia Mare şi de acolo prin mijloace auto
ref: 3390

Comentarii pentru Izvoare


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă