Loading

Băicoi

Orasul Băicoi este situat in judetul Prahova. Este un important centru petrolier.

Icoanele bisericii din Băicoi au fost pictate de Nicolae Grigorescu.
ref: 302

Comentarii pentru Băicoi


Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


sonia
1 March 2007
este un oras minunat.pacat ca nu se gasesc cativa oameni cu bani sa investeasca in locurile publice din baicoi.ruinele bisericii de langa primarie aproape ca au disparut.fiecare a furat cat aputut.gradinita care se afla langa stadion,se darama in scurt timp,ce sa mai zic,este un oras pitoresc dar nu stim sa avem grija de el.multumesc
Silviu Stan
13 March 2007
Citeva fragmente din istoria Baicoiului
Ziarul Opinia din 16 martie 1907 anunta: "Satenii din comuna Baicoiu, judetul Prahova, in numar foarte mare, s%u2019au adunat ieri dimineata in fata primariei si au avut o consfatuire. (%u2026) Ei cer rezilierea contractelor prin care au vandut terenurile lor petrolifere, caci ei sustin ca au fost inselati si ca au vandut terenurile prea ieftin. Satenii aveau o atitudine amenintatoare. Ei au declarat autoritatilor ca vor merge direct la Floresti sa obtie dreptate impreuna cu locuitorii din comunele Aricesti, Nedelea, Filipesti si Floresti. Taranii au ales un delegat care sa prezinte doleantele lor prefectului de Prahova si unul care sa prezinte o petitie dlui Gh. Gr. Cantacuzino".
Mun3z
16 September 2009, 20:25
acum fara suparare pentru cei din oras, dar cine i-a gasit numele asta:))
calin
26 March 2010, 19:49
Stimati colegi,s-ar putea transforma Baile Tintea dintr-o statiune sezoniera si locala intr-una permanenta si internationala, avand in vedere putera economica a judetului Prahova?

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin

Afisez rezultatele 0-4 dintr-un total de 4
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii