Loading
Stema Breaza

Breaza

Statiunea climaterica si de odihna cu functionare permanenta Breaza se afla in Subcarpatii Prahovei, la 450 m altitudine, pe valea Prahovei , la 43 km nord-vest de Ploieşti. Localitatea este atestata documentar din anul 1431 si este declarata oras in anul 1952. In zilele noastre are aproximativ 18500 locuitori si are in subordine administrativa 10 localitati (Breaza de Jos, Breaza de Sus, Frăsinet, Gura Beliei, Irimeşti, Nistoreşti, Podu Corbului, Podu Vadului, Surdeşti, Valea Târsei).

Statiunea Breaza este situata intr-o zona deluroasa avand un climat specific de dealuri, cu veri racoroase si ierni mai blande indicate pentru refacerea starilor de surmenaj fizic si intelectual, imbunatatirea conditiei celor ce sufera de nevroze astenice si stari de debilitate.

Cum ajungeti in Breaza

Cu autoturismul

Prin DN1 de la Bucureşti sau de la Braşov

Cu trenul

Prin gara Breaza de pe linia Bucureşti - Braşov

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucureşti si de acolo cu mijloace auto.

 
ref: 304

Comentarii pentru Breaza


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


bucurestean
11 May 2012, 17:45
In Breaza, jud. Prahova, Politia Rutiera te someaza peste gardul proprietatii sa te legimezi chiar daca tu stai linistit pe banca la tine in curte si crosetezi.
Toate acestea se intampla de ani de zile sub privirile ingaduitoare ale primarului PDL in functie. Dansul uraste bucurestenii care au proprietati in oras si isi asmute autoritatile locale asupra acestora. Bunicii mei au o casa in Breaza de mai bine de 35 ani. Bunica mea este imobilizata la pat in casa din Breaza. Cu toate acestea, politica locala ne someaza peste gard sa ne legitimam, mai rau ca pe niste hoti, ameninta in gura mare sa cheme politia rutiera pe motiv ca masina parcata in fata curtii, si care ne este absolut necesara pentru ingrijirea bunicii, s-ar afla pe spatiul verde.
Ulterior o masina a politiei locale a revenit iar din ea a coborat un agent de politie rutiera. Impreauna cu acesta au trecut la efectuarea de fotografii ale masinii, proces care a durat mai bine de jumatate de ora. Trei sau patru persoane in uniforme de politie ne-au somat din nou, peste gard, sa prezentam actele la control. Toate acestea s-au petrecut sub privirile ingrozite ale vecinilor care ne-au avertizat in secret ca primarul uraste bucurestenii. In tot acest timp masina politiei locale Breaza a fost parcata pe spatiul verde intrucat nu exista alta posiblitate de parcare.
Mentionez ca in Breaza, judetul Prahova nu exista parcari amenajate si ca absolut toti locuitorii isi parcheaza masinile in fata curtii doar daca nu sunt fericiti si au loc sa le bage inauntru. Noi nu avem.
Incidentul pare banal dar in realitate a fost socant. In momentul in care a inceput totul ma aflam in cute, pe banca si crosetam. A fost ca un asediu. Nu am apucat decat sa sunt un prieten sa il intreb daca exista posibilitatea sa ridice masina si daca nu cumva pot face acest lucru noaptea.

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii