Loading

Soveja

  • Tip localitate: Comune

Statiunea climaterica si de odihna Soveja se afla in judetul Vrancea la 81 km de Focsani, pe valea raului Susita, in depresiunea Soveja, la o altitudine de 500-535 m. Localitatea dateaza din secolul 17 prin stabilirea in aceste locuri a unor oieri veniti din satele argesene Rucar si Dragoslavele.

Statiunea climaterica ce functioneaza in statiune este favorizata de climatul de depresiune sedativ, cu veri racoroase si ierni relativ reci. Temperatura medie anuala nu depaseste 8 grade Celsius iar precipitatiile sunt in jurul valorii de 700 mm/an.

In statiune exista ape minerale sulfuroase, clorurate, hipertone si sodice care sunt utilizate in combinatie cu climatul sedativ pentru tratarea unor nevroze astenice si a starilor de surmenaj fizic si intelectual.

Cum ajungeti in Soveja

Cu masina

Dinspre Bucuresti prin DN2L cu abatere de pe DN2 in apropiere de localitatea Marasesti. Dinspre Brasov prin DN11 apoi DN2D de la Targu Secuiesc si apoi DN2L de la Lepsa.

Cu trenul

Prin statia de cale ferata Marasesti si de acolo cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijloace auto.
ref: 206

Comentarii pentru Soveja


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


calin
28 March 2010, 11:46
Stimati colegi,impreuna cu colaboratorul meu dl Costa Ioan, am transformat SPA-uri in Cure-SPA-uri prin introducerea unor saline artificiale si Jacuzzi saline(Cure-Spa-Tube)iar namolul mineral nu amai e o problema, exista lacuri intregi cu namol in sudul tarii.... cu alte cuvinte putem transforma o statiune climaterica intr-una balneoclimaterica.
Putem oare revigora minunata DV statiune,aflata intr-un oarecare regres in ultima vreme?

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Calin_dorgo@hotmail.com

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii