Loading
Stema judetului Botosani

Judeţul Botosani

Pozitia judetului Botosani in Romania
Botosani


Judet situat in nord-estul Romaniei la granita cu Ucraina si Republica Moldova fiind incadrat de Siret si Prut. Este limitat de judetele: Iasi (sud) si Suceava (vest) precum si de granitele cu Ucraina si Republica Moldova in est si nord. Intre aceste limite are o suprafata de 4986 kmp (2,1% din teritoriul tarii) si o populatie de 465400 locuitori.

Principalele orase sunt: Botosani (resedinta de judet), Darabani, Dorohoi, Saveni.

Relieful este dominat de dealuri cu subunitati ale Podisului Sucevei si ale Campiei Jijiei Superioare cu altitudini cuprinse intre 200 si 600 metrii.

Clima este temperat continentala cu influente estice aceasta avand drept rezultat o medie a temperaturilor anuale de 8 grade Celsius. Iernile sunt geroase si cu frecvente manifestari ale vanturilor din directie nord-est (Crivat).

Hidrografia este reprezentata Prutul cu afluentii sai Volovat, Baseu, Jijia (cu Sitna, Miletin, Ibaneasa) si Siretul cu Molnita, Vorona, Plesu, Bahna. Lacurile de origine antropica sunt numeroase si sunt folosite preponderent pentru piscicultura alaturi de unele folosite in scopuri hidroenergetice. Lacurile importante sunt: Dracsani, Baseu, Stanca-Costesti, Bucecea, Dragulea, Vorniceni, Popeni.

Comentarii pentru Botosani


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


razvan
1 decembrie 2009, 11:10
am fost in judetul botosani si am ramas cu o parere buna.......bravo botosani

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii