Loading
Stema judetului Galati

Judeţul Galati

Pozitia judetului Galati in Romania
Galati


Judetul Galati este situat in estul Romaniei pe cursul inferior al Dunarii in Campia Siretului Inferior. Este marginit de judetele Vaslui (nord), Vrancea (vest), Tulcea, Braila (sud) si are o suprafata de 4466 kmp (1,88% din teritoriul tarii).

Are o populatia de aproximativ 650000 locuitori din care peste 50% traiesc la oras. Principalele orase: Galati (resedinta de judet cu 328000 locuitori), Beresti, Targu Bujor, Tecuci - ultimul fiind municipiu.

Relieful este predominant de campie - Campia Siretului Inferior, Campia Covurlui si Campia Tecuciului, pe alocuri patrunzand prelungiri ale Podisului Moldovenesc (subunitatatile Podisul Covurlui si Colinele Tutovei). Altitudinea este se mentine in jurul valorii de 200 de metrii cu valori mai mari in unitatile de podis din nord.

Clima este temperat continentala cu influente estice cu veri foarte calde si ierni geroase cu viscole puternice si prezenta crivatului. Cantitatile de precipitatii sunt sub media pe tara in jurul valorii de 400 mm/an.

Apele sunt reprezentate de Dunare si afluentii sai printre care cele mai importante sunt Prut, Siret precum si afluentii acestora. Dintre lacuri merita amintite lacul Brates si limanele fluviatile Catusa, Lozova, Malina.

Comentarii pentru Galati


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


nicu
28 aprilie 2012, 09:06
foarte bun situl bine organizat

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii