Loading
Stema judetului Ialomita

Judeţul Ialomita

Pozitia judetului Ialomita in Romania
Ialomita


Judetul Ialomita este situat in sud-estul Romaniei, in partea de est a Campiei Romane, pe cursul inferior al raului Ialomita si al Dunarii.

Este limitat de judetele: Braila, Buzau (nord), Prahova (nord-vest), Ilfov (vest),  Constanta (sud-est), Calarasi (sud). Intre aceste limite are o suprafata de 4453 kmp (1,87% din teritoriul Romaniei) si o populatie de  304000 locuitori.

Principalele orase: Slobozia (resedinta de judet), Fetesti, Urziceni, Tandarei.

Relieful este dominat de campii cu altitudini maxime ce nu depasesc 100 m, fiind situat in Baraganul de est (subunitatile: Baraganul Ialomitei, Baraganul, Mostistei), Campia Vlasiei si in luncile Dunarii si Ialomitei (pe alocuri campia este marcata de aparitia dunelor, a fruntilor de terasa si a numeroaselor lacuri).

Clima este excesiv continentala cu puternice influente estice. Verile sunt deosebit de calde si secetoase, iarna este prezent crivatul. Precipitatiile sunt raspandite neuniform si sunt in jurul valorii de 500 mm.

Hidrografia este tributara Dunarii fiind prezent bratul Borcea. Un alt rau important din judet este Ialomita de la care provine si numele judetului. Lacurile sunt fie limane fluviatile (Strachina, Fundata, Rogoz, Amara) fie lacuri de lunca (Coscovata).

Comentarii pentru Ialomita


Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Alina A. Gojnea
9 September 2017, 21:56
Un județ foarte frumos😍
Leu Constantin
17 October 2017, 23:02
O parere extrem de proasta.Am rezervat in sept.cu promisiunea ca pot cancela pana la 23oct.fara penalitate dar dupa 23oct cu penalitate 117euro.Datorita unui accident pe 23sept.am cancelat pe 04oct.Mi s-au extras din banca pt rezervarea 23-27oct.668euro si asa a ramas pana acum 17oct.O minciuna si totodata un furt impreuna cu"Booking.com"Va sfatuiesc sa renuntati la acest hotel AFFRESCHI su ROMA.

Afisez rezultatele 0-2 dintr-un total de 2
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii