Loading
Stema judetului Vrancea

Judeţul Vrancea

Pozitia judetului Vrancea in Romania
Vrancea


Judetul Vrancea este situat in partea central estica a Romaniei, in bazinul inferior al Siretului, in exteriorul Carpatilor Curburii. Este limitat de judetele Covasna (vest), Bacau (nord), Vaslui (nord-est), Galati (est), Braila (sud-est), Buzau (sud). Intre aceste limite are o suprafata de 4857 kmp (2,04% din teritoriul Romaniei) si o populatie de 392000 locuitori.

Cele mai importante orase din judetul Vrancea sunt: Focsani (resedinta de judet), Adjud, Marasesti, Odobesti, Panciu.

Relieful este variat si se prezinta sub forma a trei trepte de la vest la est Muntii Vrancei (vf. Goru - 1785 m) alcatuit din roci sedimentare urmat de dealurile subcarpatice de curbura - cu vf. Magura Odobestilor  de 996 m, Urmeaza o serie de depresiuni subcarpatice  intracolinare si zona de campie reprezentata de campia si lunca Siretului inferior.

Clima judetului Vrancea este temperat continentala dispusa pe trepte de relief cu temperaturi si precipitatii neuniforme. Vanturile dominante sunt cele din nord si nord-vest.

Hidrografia este tributara in intregime raului Siret care de altfel se afla in estul judetului la limita cu judetul Galati. Siretul primeste o serie de afluenti in acest sector precum Susita, Putna (cu Zabala), Ramnicul, Milcovul si Zabrautiul.

Comentarii pentru Vrancea


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


catalin
20 September 2009, 17:52
vreau sa vad imagini din satelit

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii