Loading

Rimetea

  • Populație: ~ 1229 locuitori
  • Tip localitate: Comune
  • Localitate: Rimetea (Localități componente:Colţeşti)

Comuna Rimetea este situată în judeţul Alba în depresiunea Trascău, la poalele nordice ale Munţilor Trascău, pe cursul superior al râului Rimetea. Comuna este formată din satele: Rimetea (reşedinţă de comună) şi Colţeşti.  

În ultima vreme Rimetea s-a impus ca o destinaţie turistica destul de populară în rândul celor care caută o oază de linişte şi apreciează obiceiurile şi tradiţiile populare. Rimetea este vestită pentru aspectul caselor sale, zugravite toate in alb cu ferestre verzi. Acest stil a fost adoptat după un incendiu devastator ce a avut loc în jurul anului 1870.

Localitatea este un punct de interes etnografic datorită tradiţiilor de aici şi a muzeului etnografic cu colecţii de port popular, ţesături şi ceramică. De asemenea printre tradiţiile locale se numără şi un spectacol original numit "farşang cu măsti" care are loc la fiecare sfârşit de iarnă.

Cum ajungeţi în Rimetea

Cu autoturismul

Fie prin DN1 cu abatere în Aiud spre comuna Livezile fie prin DN75 (Turda - Ştei) cu abatere în comuna Buru spre Rimetea

Cu trenul

Prin gara Aiud sau gara Câmpia Turzii şi de acolo cu mijloace auto

Cu avionul

Prin aeroportul international Cluj Napoca şi de acolo cu mijloace auto
ref: 730

Comentarii pentru Rimetea


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Aurel
21 December 2009, 12:10
Buna vizitati cetatea de la Coltesti sat apartinarot de Rimetea ,manastirile de la rimetea drumul acum se reasfasteaza si la 20 km sunt Cheile Turzii ,30 km salina Turda

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă