Loading

Chișineu-Criș

  • Populație: ~ 8700 locuitori
  • Tip localitate: Orașe
  • Localitate: Chișineu-Criș (Localități componente:Nădab)

Orasul Chisineu-Cris se afla in judetul Arad, in Campia Crisurilor, pe cursul raului Crisul Alb, la o altitudine de 100 metrii, la 40 km nord-est de Arad. A fost declarat oras in anul 1968u, iar in prezent are aproximativ 8700 de locuitori si o localitate (Nadab) in subordine administrativa.

Orasul este mentionat documentar pentru prima data in 1202 sub numele de Villa Ineu. Mai tarziu in 1476 apare sub numele de Kis Ineu (Micul Ineu - lb. maghiara).

 

Cum ajungeti in Chisineu-Cris

Cu masina

Prin DN79 de la Arad sau Oradea

Cu trenul

Prin gara Chisineu-Cris de pe linia Arad-Oradea

Cu avionul

Prin aeroportul Arad si de acolo cu mijloace auto.

 
ref: 445

Comentarii pentru Chișineu-Criș


Afisez rezultatele 0-5 dintr-un total de 5
  • 1


M
15 June 2007
CHISINEU CRIS ar putea fi un oras mai frumos si si f dezvoltat dar din cauza primarului si a viceprimarului nu se poate,sper ca a fost inteles "MESAJUL". Mai bine stati linistiti pina dupa alegeri "sa speram ca scapa de ei" Cu drag un localnic
M
10 August 2007

---

COMENTARIU STERS DE ADMINISTRATOR

Stimati vizitatori va rugam nu folositi acest spatiu pentru a lansa atacuri, insulte, calomnii si injurii la adresa nimanui. Va rugam ca problemele politice sa le rezolvati in alta parte. 

---

calin (initiativa balneotermala!! cu fonduri UE)
27 March 2010, 04:07
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin
murar anca
25 March 2011, 17:39

Draga localnic,
Dar tu ce ai facut concret pentru ca orasul
murar anca
25 March 2011, 17:41

Draga localnic,
Tu ce ai facut concret pentru progresul orasului...?
De ce personalitate ar avea nevoie orasul sa se dezvolte?

Afisez rezultatele 0-5 dintr-un total de 5
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă