Loading
Stema Curtici

Curtici

Localitatea Curtici se afla in judetul Arad,  in Campia Aradului, la 17 km de Arad, la o altitudine de 109 m. A fost declarat oras in 1968 si în prezent are o localitate in subordine administrativa (Dorobanti).

Populație

În prezent are 8044 de locuitori (recensământul din 2002). Din punct de vedere etnic, populația are următoarea structură: 6674 români, 294 maghiari, 1033 rromi, 11 germani, 16 ucrainieni, iar 16 persoane de altă naționalitate sau populație nedeclarată, iar din punct de vedere religios sunt următoarele religii: 76,59% ortodoxă, 3.87% catolică, 8.83% penticostală, 8.53% baptistă, 1.86% advetistă de ziua a șaptea, iar 0.3% alte religii.

Orasul Curtici este atestat documentar din 1519. In prezent este un punct vamal important prin care iese linia ferata ce leaga Romania de tarile Europei Centrale.

 

Cum ajungeti in Curtici

Cu masina

de la Arad pe DJ709B sau prin DN79 cu abatere intre localitatile Andrei Saguna si Simand

Cu trenul

Prin gara Curtici, punct important de trecere a frontierei spre Ungaria. 

Cu avionul

Prin aeroportul Arad si de acolo cu mijloace auto. 

 
ref: 447

Comentarii pentru Curtici


Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Alexandra
16 April 2007
Noi am vrea sa se faca curatenie pe toate str. si sa se faca drumuri calumea si alei bune.
gabi
17 March 2010, 10:34
orsaul e ok dar soseaua ce leaga aradul de curtici prin sofronea e O RUSINE!!!!la care se mai adauga blocajele cu centura aradului,VAI DE NOI !!!!DE CE MAI PLATIM OAMENI BUNI TAXE IN TARA ASTA .......
calin(despre strandul termal)
27 March 2010, 04:09
Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.
In 2002 am scris cartea „Transilvania,un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) Dv balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.
Iata cateva intrebari:
1.-Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?
2.-Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.AP.N, JUSTITIEI, ROMTELECOM,etc) ?
3.-Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) DV balnearea, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa , decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici?Aveti lipsa de cadre medicale?
4.-Cum vedeti Dv atragerea turistilor romani si straini in zona?
-prin ameliorarea serviciilor de tot felul, prin investitii pentru repararea bazelor de tratament,aparatura medicala si spatiilor de cazare sau restauratie invechite (cine sa le faca? Primaria, Prefectura, Ministerul Turismului, managerii DV prin atragerea fondurilor europene?),
-prin publicitate masiva pe Internet, pachete balneo-turistice avantajoase?
-prin ameliorarea infrastructurii rutiere, angajare de tineri cu studii superioare in management si orice alte servicii, inclusiv personal medical calificat, diversificarea ofertei balneo-turistice?
-permanentizarea statiunilor balneare sezoniere?
5.-alte idei si propuneri
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria , spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.
Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.
Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.
Cu stima, Dr.Dorgo Calin

Afisez rezultatele 0-3 dintr-un total de 3
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă