Loading
Stema Slănic Moldova

Slănic Moldova

Statiunea balneoclimaterica de interes general cu functionare permanenta Slănic Moldova este situata in depresiunea cu acelasi nume in sud-estul Muntilor Nemira, la 530 metrii altitudine, la 18 km sud-vest de Targu Ocna si la 84 km de Bacau, pe Valea Slanicului. Localitatea Slănic Moldova este mentionata documentar pentru prima data in anul 1757 si este cunoscuta sub numele de Băile Slănic pana in anul 1968 cand primeste numele actual. Statiunea Slănic Moldova numita uneori si Perla Moldovei are astazi aproximativ 5400 locuitori si are in subordine administrativa localitatile Cerdac si Cireșoaia.

Climatul statiunii este unul de depresiune intramontana, cu aer curat lipsit de praf si alergeni cu o concentratie ridicata de ioni negativi si aerosoli. Iernile sunt reci si verile racoroase, temperatura medie anuala fiind de 7,5 grade Celsius iar precipitatiile se situeaza in jurul valorii de 700 mm anual.

Slănic Moldova este vestita pentru apele sale minerale care au obtinut mai medalii de aur si argint la expozitiile internationale de la Frankfurt pe Main (1881), Viena (1973), Paris (1889). Sortimentele de apa minerala existente aici includ ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate, sodice, slab sulfuroase, hipotone si hipertone descoperite in 1800.

Frumoasa statiune inconjurata de munti este indicata pentru tratarea afectiunilor hepato-biliare (dischinezie biliara, stari dupa operatii la ficat), bolilor metabolice si de nutritie (diabet, obezitate), bolilor tubului digestiv (gastrite cronice hiper si hipoacide, ulcere gastrice si duodenale, colite, constipatie cronica), afectiunilor rinichilor si cailor urinare (infectii urinare).

Instalatiile si bazele de tratament din Slănic Moldova va ofera posibilitatea efectuarii unor cure interne cu apa minerala, aerosoli si inhalatii, instalatii pentru bai calde cu ape minerale, bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electro si hidroterapie, sali de gimnastica medicala, mofete, cabinete pentru aplicatii cu tratament cu Gerovital.

Cum ajungeti in Slănic Moldova

Cu masina

Prin DN12A de la Onesti sau de la Miercurea Ciuc sau prin DN11 de la Bacau sau de la Brasov.

Cu trenul

Prin gara Targu Ocna-Saline pe linia Adjud-Ciceu si apoi cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroportul din Iasi sau Bacau si de acolo cu mijloace rutiere

 
ref: 111

Comentarii pentru Slănic Moldova


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă