Loading

Baile 1 Mai

Statiunea balneo climaterica de interes general Baile 1 Mai este situata in nord-vestul Romaniei, la 8 km sud de Oradea si 2 km nord-est de Baile Felix, la 140 m altitudine in apropierea satului Haieu din comuna Sanmartin.

Statiunea Baile 1 Mai datorita pozitiei sale intr-o padure de stejari seculari dispune de un microclimat specific cu veri moderate termic si cu ierni blande. Temperatura medie anuala este de 10,5 grade in timp ce precipitatiile se mentin in jurul valorii de 650 mm anual. Alaturi de climat un factor important de cura sunt izvoarele minerale termale (21-46 grade Celsius) calcice, sulfatate, bicarbonatate, slab radioactive.

Baile 1 Mai sunt cunoscute pentru tratarea afectiunilor reumatismale inflamatorii, degenerative si abarticulare, a celor neurologice centrale si periferice (hemipareze), a celor ginecologice (metroanexite, tulburari de menopauza sau de pubertate).

In bazele de tratament din statiune sunt si instalatii pentru bai cu apa minerala termala, strand cu apa minerala termala, sala de gimnastica.

Cum ajungeti in Baile 1 Mai

Cu masina

Din Oradea exista cursa de autobuz sau cu masina prin DN76 Oradea-Beius cu abatere la Sanmartin.

Cu trenul

Prin gara Oradea si de acolo cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroportul Oradea si de acolo cu mijloace auto.
ref: 461

Comentarii pentru Baile 1 Mai


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă