Loading

Baile Felix

Statiune balneo climaterica permanenta in judetul Bihor la 9 km sud de Oradea. Se afla la o altitudinea de 140 m la contactul dintre Campia de Vest si Dealurile Oradiei. Datorita asezarii sale si a influentelor oceanice din vest statiunea dispune de un climat moderat cu veri moderate termic si ierni blande, temperatura media anuala fiind de 10,5 grade Celsius. Principalii factori de cura din statiune sunt izvoarele minerale cu ape termale (20-48 grade Celsius), sulfatate, calcice, bicarbonatate, slab radioactive care sunt cunoscute inca din secolele trecute. Aici se trateaza in primul rand afectiunile reumatice degenerative, inflamatorii si abarticulare dar si afectiuni neurologice periferice si centrale, afectiuni ginecologice.
In baza de tratament din statiune se pot efectua bai la cada, aplicatii calde cu namol si parafina, kinetoterapie, instalatii pentru elongatii sub apa instalatii pentru electro si hidroterapie, sauna. Exista de asemenea instalatii de aerosoli si inhalatii, piscine acoperite si in aer liber cu apa minerala termala cu functionare permanenta (inclusiv iarna), sali de gimnastica medicala, cabinete pentru aplicarea de tratamente cu Gerovital, masaj.

Cum ajungeti aici

Cu masina

Cu abatere de pe DN 76 Oradea-Beius

Cu trenul

Prin halta Baile Felix pe linia de interes local Oradea-Vascau sau gara Oradea si apoi cu mijloace auto pana in statiune.

Cu avionul

Prin aeroportul Oradea si de acolo cu mijloace auto.


ref: 470

Comentarii pentru Baile Felix


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă