Loading

Stâna de Vale

  • Tip localitate: Comune

Statiunea climaterica si de odihna Stâna de Vale este situata la 1101 m altitudine, intre Muntii Vladeasa si Muntii Padurea Craiului, la 24 km de orasul Beius si la 90 km de Oradea.

Statiunea Stâna de Vale, deosebit de pitoreasca dispune de un climat de depresiune intramontana tonic-stimulant cu ierni reci si veri racoroase. Canitatile de precipitatii sunt dintre cele mai mari din Romania, Stâna de Vale avand si renumele de a fi polul precipitatiilor din Romania cu valori ce depasesc 1200-1400 mm anual. Acest lucru are drept rezultat prezenta stratului de zapada din luna noiembrie uneori chiar pana in martie-aprilie.

Statiunea poate fi un loc ideal pentru tratarea nevrozelor astenice si a afectiunilor endocrine fie ca este vorba de boala Basedow (in stadiu incipient, dupa tratament cu medicamente) sau de hipertiroidie benigna. De asemenea pot fi tratate si afectiunile respiratorii sau starile de debilitate, surmenaj fizic si intelectual, tulburarile de crestere la copii.

In tratarea acestor afectiuni se utilizeaza atat apa minerale existenta in statiune (feruginos, hipoton) cunoscuta sub numele de Izvorul Minunilor cat si instalatiile si procedurile de tratament din statiune ce includ bai in cada, sauna, masaj, magnetodiaflux, ionogalvanizari.

Stâna de Vale este o destinatie preferata si de cei care practica sporturile de iarna aici existand partii de schi dotate cu instalatii de transport pe cablu. De asemenea este un punct de plecare pe unele trasee de drumetie montana ce duc spre Vladeasa, Piatra Talharului sau Padis.

 

Cum ajungeti in Stâna de Vale

Cu autoturismul

Prin DN1 sau E60 de la Cluj Napoca sau Oradea cu abatere in localitatea Bucea sau prin DN76 si DN79 de la Oradea prin Beius si Budureasa.

Cu trenul

Prin garile Stana de Vale pe linia magistrala 3 (Bucuresti - Brasov - Cluj Napoca - Oradea - Satu Mare) sau gara Beius pe linia Oradea-Vascau si de acolo cu mijloace auto.

Cu avionul

Prin aeroporturile din Cluj Napoca sau Oradea si de acolo cu mijloace auto.

 

 
ref: 477

Comentarii pentru Stâna de Vale


Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


gabi
30 iunie 2009, 18:32
Foarte frumoasa zona, oamenii foarte ospitalieri amabili si bucurosi de oaspeti. Se bea un foarte bun ceai de afine si un gem la fel de bun si aromat. Traseele sint ispititoare si daca ministreasa turismului s-ar deplasa cu masina personala in zona, poate s-ar implica mai mult pentru starea drumurilor, doar Berceanu e tot de la PDL...
Foarte, foarte frumoase locuri. Si pestera Ursilor, si cascadele nenumarate, Valul Miresei, Saritoarea iedului si altele mai micute, Izvorul minunilor, bisericuta, si chiar si cateii sint mai frumosi acolo! Nota minus 10 ! Si asta din cauza drumurilor... In rest super OK!

Afisez rezultatele 0-1 dintr-un total de 1
  • 1


Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii