Loading
Stema Predeal

Predeal

Statiunea climaterica si de odihna Predeal se afla in centrul Romaniei, in Carpatii de Curbura mai exact in Clabucetele Predealului la o altitudine de 1100 metrii (fiind astfel orasul situat la cea mai mare altitudine din tara), in zona de izvoare a raului Prahova. Predeal are astazi aproximativ 6500 locuitori, este mentionat documentar pentru prima data in anul 1805 iar in 1952 este declarat oras. Are in subordine administrative localitatile Paraul Rece, Timisul de Jos si Timisul de Sus.

Statiunea dispune de un climat specific de munte, cu aer curat, puternic ionizat si cu presiune atmosferica scazuta. Temperatura medie anuala este de 5 grade Celsius iar temperatura medie a lunii iulie este de 15 grade. Precipitatiile depasesc frecvent valoarea de 1000 mm anual iar stratul de zapada se pastreaza peste 90 de zile pe an.

Aceste conditii de clima sunt recomandati pentru tratarea nevrozelor astenice, a tulburarilor de crestere la copii, a starilor de debilitate, a starilor de surmenaj fizic si intelectual precum si a unor afectiuni endocrine.

Printre metodele si procedeele utilizate in statiune se numara electroterapia, termo si hidroterapia, aerosolii si inhalatiile, gimnastica medicala si masajul.

Datorita persistentei stratului de zapada statiunea Predeal este un important centru al sporturilor de iarna cu partii de schii dotate cu telescaun, teleschi si babyskylift, iluminate chiar si noaptea. Pe langa acestea statiunea este un punct de plecare pentru drumetii in zonele montane invecinate (Bucegi, Piatra Mare, Postavaru).

Cum ajungeti in Predeal

Cu masina

Prin DN1 (E15) dinspre Bucuresti sau Brasov 

Cu trenul

Prin gara Predeal aflata pe linia Bucuresti - Brasov

Cu avionul 

Prin aeroporturile din Bucuresti si de acolo cu mijoace auto. 

 
ref: 512

Comentarii pentru Predeal


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă