Loading
Stema Zărnești

Zărnești

  • Populație: ~ 26700 locuitori
  • Tip localitate: Orașe
  • Localitate: Zărnești (Localități componente:Tohanu Nou)

Orasul Zărnești este situat in judetul Brașov, la poalele nord-estice ale Munților Piatra Craiului, la sud de Munții Perșani, pe cursul raului Bârsa, la 725 m altitudine, la 35 km de resedinta de judet Brașov. Declarat oras in 1956 in prezent Zărneștiul are aproximativ 26700 locuitori si o localitate in subordine administrative (Tohanu Nou).

Urmele de locuire prezente pe teritoriul orasului Zărnești indica prezenta omului in acest areal din cele mai vechi timpuri iar in perioada romana se pare ca au fost inmormantati aici o serie de comandanti ai Legiunii XIII Gemina. Prima atestare documentara a orasului dateaza totusi din 1373 sub numele de Zârna iar mai tarziu in 1395 este amintit ca si possessio regalis Zerne. Ulterior incepand cu 1437 localitatea apare cu mai multe denumiri dintre care cele mai importante sunt: Zerna, Villa Czerne, Zernyest.

Orasul cunoaste o dezvoltare accentuata mai ales in a doua jumatate a secolul 20 iar in prezent prezinta o importanta turistica deosebita fiind principalul punct de pornire spre Munții Piatra Craiului - una dintre cele mai frumoase zone montane din Romania. Tot timpul anului dar mai ales vara gara din Zărnești primeste sutele de turisti veniti sa se relaxeze in aceasta minunata si pitoreasca zona. Infrastructura turistica este adaptata satisfacerii acestor nevoi, existand o serie de pensiuni si restaurante precum si deja renumitele cabane de la Plaiul Foii, Curmătura sau Gura Râului.

 

Cum ajungeti in Zărnești

Cu autoturismul

Din Brașov prin DN 73 pana in Râsnov si de acolo DN 73A pana in Zărnești. Din Sibiu prin DN 1 pana la comuna Șercaia si de  acolo DN 73A pana in Zărnești.

Cu trenul

Prin gara Zărnești de pe linia secundara Brașov - Zărnești 

Cu avionul 

Prin aeroporturile din Sibiu, Târgu Mureș sau cele din București si de acolo cu mijloace auto. 
ref: 525

Comentarii pentru Zărnești


Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza!

Ati fost aici ? Scrieti-va parerea!

Toate campurile sunt obligatorii!   Vezi regulile pentru comentarii

Localizare pe hartă